ΔΝΤ: Δεν προβλέπονται περικοπές στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010 18:03
UPD:21:09

To πρόγραμμα λιτότητας της Ελλάδας δεν περιλαμβάνει περικοπές στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, δήλωσε η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Καρολάιν Ατκινσον, ερωτηθείσα αν το ΔΝΤ ζητεί την περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα.

«Συμφωνούμε με την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν χρειάζεται να επιβληθούν περικοπές στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα», πρόσθεσε και επεσήμανε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ζήτημα ανταγωνιστικότητας.

Η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Καρολάιν Ατκινσον.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση πως το οικονομικό περιβάλλον εντός του οποίου θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε θα αλλάξει, αφού θα τερματισθούν διάφοροι περιορισμοί στη λειτουργία του εμπορίου, θα ανοίξουν επαγγέλματα και θα υπάρξει περισσότερη ανταγωνιστικότητα, ενώ και οι εξελίξεις στον δημόσιο τομέα αναπόφευκτα θα επηρεάσουν και τον ιδιωτικό.

Αυτό που έχει σημασία είναι να αντιμετωπίσει η Ελλάδα το διπλό πρόβλημα της χαμηλής ανταγωνιστικότητας και του υψηλού χρέους και προς αυτή την κατεύθυνση έχουν νομοθετηθεί συγκεκριμένα μέτρα και πολλά εξ αυτών ήδη εφαρμόζονται, πρόσθεσε.

Επιπλέον, χαρακτήρισε κατάλληλα τα μέτρα λιτότητας που υιοθέτησε η Ελλάδα, επισημαίνοντας πως οι αγορές ενδέχεται να χρειαστούν χρόνο για να το συνειδητοποιήσουν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα