Στα υψηλότερα της ημέρας ο γενικός δείκτης στο ΧΑΑ

Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2002 13:43
UPD:13:48

H πορεία του Γ.Δ. έως αυτή την ώρα

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ με το πέρασμα της ώρας τα κέρδη του γενικού δείκτη τιμών των μετοχών του ΧΑΑ, καθώς ενισχύονται οι τοποθετήσεις στο σύνολο των κλάδων.

Ανοδικά κινείται και η συντριπτική πλειονότητα των τίτλων, ενώ ο ημερήσιος τζίρος είναι αισθητά αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αποδίδουν την αφύπνιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος στη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΟΤΕ και ρουμανικής κυβέρνησης για το θέμα της RomTelecom http://www.presspoint.gr/release.asp?id=19125 , στις προσδοκίες ότι τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου των τραπεζών θα ξεπεράσουν τις προβλέψεις, καθώς και στο θετικό κλίμα που επικρατεί σήμερα στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η Σοφοκλέους, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα, ακολούθησε πορεία διαφορετική από εκείνη των διεθνών αγορών http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/11/04/256972.htm .

Αυτή την ώρα, ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 2,85% και έχει φθάσει στις 1.826,37 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο της ημέρας.

Η συνολική αξία των συναλλαγών έχει διαμορφωθεί στα 59 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων 2,96 εκατ. ευρώ αφορούν στη μεταβίβαση 460.000 μετοχών της Informatics στα 6,44 ευρώ http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια, 315 σημειώνουν άνοδο, 17 υποχωρούν και 22 παραμένουν αμετάβλητες.

Όλοι οι επιμέρους δείκτες εξακολουθούν να κινούνται ανοδικά με πρωταγωνιστή τον ασφαλιστικό, ο οποίος ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 6,20%. Σημαντικά κέρδη (4,01%) καταγράφει και ο δείκτης των τραπεζών με τη μετοχή της Εμπορικής να σημειώνει άνοδο της τάξεως του 7,04%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα