ΠΓΔΜ: Επένδυση 10 εκατ. ευρώ από Ιταλούς

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010 10:14

Η ιταλική εταιρεία TeknoHose, η οποία παράγει οπλισμένους ελαστικούς σωλήνες υψηλής πίεσης για την βιομηχανία αυτοκινήτων, θα πραγματοποιήσει επένδυση, συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ για την κατασκευή παραγωγικής μονάδας στη Ζώνη Τεχνολογικής και Βιομηχανικής Ανάπτυξης Skopje 1 – Bunardzik.

Η σχετική συμφωνία ενοικίασης χώρου (για 50 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλα 45) για την κατασκευή της μονάδας υπογράφτηκε από το διευθυντή της Ζώνης, κ. Marjan Jovanov και τον ιδιοκτήτη του ομίλου Vitillo Group, στον οποίο ανήκει η TeknoHose, κ. Andrea Vitillo.

«Η ιδέα να επενδύσουμε στο Bunardzik δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2009 όταν αγοράσαμε τις εγκαταστάσεις για το εργοστάσιό μας, αλλά εξαιτίας της παγκόσμιας κρίσης επιβραδύναμε τις διαδικασίες της επένδυσης. Η παραγωγή αυξήθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2010, γεγονός που επέτρεψε τη συνέχιση της επενδυτικής διαδικασίας», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Vitillo, προσθέτοντας πως η παραγωγική διαδικασία της νέας μονάδας προβλέπεται να ξεκινήσει εντός του 2011, ενώ το συνολικό ύψος της σχετικής επένδυσης θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ στα αμέσως επόμενα 5 χρόνια.

Η επιλογή της ΠΓΔΜ ως επενδυτικού προορισμού οφείλεται στην στρατηγική της θέση, στην εγγύτητά της προς τις αγορές της ανατολικής Ευρώπης και της Ρωσίας, αλλά και στα κίνητρα που προσφέρουν οι αρχές της χώρας στους επενδυτές.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα