Χ.Α.: Εβδομαδιαίες απώλειες 3,81%

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010 17:46
UPD:19:02

Με θετικό πρόσημο έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έχοντας νωρίτερα βρεθεί σε αρνητικό έδαφος, εν μέσω πτωτικών τάσεων στις ευρωπαϊκές αγορές.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, με επίκεντρο τους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης τιμών διαμορφώθηκε στις 1.595,10, καταγράφοντας κέρδη 0,81%. Σε εβδομαδιαία βάση ο δείκτης παρουσίασε πτώση 3,81%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 113,24 εκατ. ευρώ.

Σε θετικό έδαφος βρέθηκαν ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο οποίος σημείωσε άνοδο 1,02% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,59%. Αντίθετα κατά 0,44% υποχώρησε ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης.

Από το σύνολο των επιμέρους δεικτών, στους κερδισμένους συγκαταλέγεται ο δείκτης των τραπεζών, ο οποίος ενισχύθηκε 1,85%. Σε εβδομαδιαία, ωστόσο, βάση σημείωσε απώλειες 8,8%.

«Είχαμε μια περιορισμένη αντίδραση από τις τράπεζες μετά τις αισθητές πιέσεις το τελευταίο διάστημα. Αναμένουμε μεγάλη υποχώρηση της κερδοφορίας τους στο πρώτο τρίμηνο, αποτέλεσμα της επιδείνωσης της οικονομίας», δήλωσε στο Reuters αναλυτής που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Εκτίμησε δε ότι «η ψυχολογία θα συνεχίσει να είναι αρνητική και την ερχόμενη εβδομάδα με την αγορά να επικεντρώνει στα αποτελέσματα».

Η μετοχή της Εθνικής, η οποία θα ανακοινώσει πρώτη τα αποτελέσματά της στις 26 Μαΐου, ενισχύθηκε 3,24%.

Με άνοδο 1,93% έκλεισε η μετοχή Alpha Bank, εκείνη της EFG Eurobank υποχώρησε 1,1%, ενώ η Πειραιώς κέρδισε 0,22%.

Από το σύνολο των διακινούμενων μετοχών, 84 ενισχύθηκαν, 77 υποχώρησαν και 69 παρέμειναν αμετάβλητες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα