Κάτω από τα 70 δολ. το αργό

Τρίτη, 25 Μαΐου 2010 05:46
UPD:06:00

Πτωτικά κινήθηκε το αργό πετρέλαιο, υποχωρώντας κάτω από τα 70 δολ. το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, μετά την απόφαση των ισπανικών αρχών να παρέμβουν για την διάσωση της τράπεζας Cajasur, τροφοδοτώντας την ανησυχία ότι η κρίση του ελλείμματος στην Ευρώπη δεν έχει τελειώσει.

Χθες το πετρέλαιο απώλεσε την άνοδο 0,2% καθώς το ευρώ κινήθηκε πτωτικά έναντι του δολαρίου, περιορίζοντας την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής ως επένδυση. Οι αμερικανικές προμήθειες αργού – σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών – αυξήθηκαν για 16η φορά σε 17 εβδομάδες.

Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 46 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 69,75 δολ. το βαρέλι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) στις 10:12 π.μ. ώρα Σύδνεϋ. Χθες τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 17 σεντς κλείνοντας στα 70,21 δολάρια.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες τα συμβόλαια του καυσίμου εν μέσω εικασιών ότι η Κίνα ενδέχεται να καθυστερήσει να λάβει μέτρα περιορισμού της οικονομικής ανάπτυξης και εν μέσω ενδείξεων ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ θα επιταχυνθεί.

Το δολάριο διαπραγματεύθηκε 0,3% υψηλότερα στο 1,2336 δολ. ανά ευρώ στις 10:14 π.μ. ώρα Σύδνεϋ, μετά τη χθεσινή του άνοδο κατά 1,6%. Το ευρώ κινήθηκε πτωτικά έναντι των πιο διαπραγματεύσιμων νομισμάτων μετά την ανακοίνωση της Bank of Spain στις 22 Μαΐου ότι ανέλαβε τη διοίκηση της Cajasur.

Η Κίνα διεύρυνε την ημερήσια επεξεργασία αργού σε όγκο κατά 17% στα 8,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Απρίλιο, επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα στις 11 Μαΐου η China Mainland Marketing Research Co., που συλλέγει στοιχεία για λογαριασμό της κινεζικής κυβέρνησης.

ΗΠΑ και Κίνα καταναλώνουν το 33% του πετρελαίου παγκοσμίως, σύμφωνα με την BP Plc, που ανακοινώνει την ετήσια στατιστική έκθεση της παγκόσμιας ενεργείας κάθε Ιούνιο.

Το μπρεντ για παράδοση Ιουλίου υποχώρησε 50 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 70,67 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου στις 10:15 π.μ. ώρα Σύδνεϋ. Χθες, τα συμβόλαια του μπρεντ υποχώρησαν 51 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 71,17 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα