Κύμα ρευστοποιήσεων στο ΧΑ

Τρίτη, 25 Μαΐου 2010 10:42
UPD:10:47

Βουτιά πάνω από 3% καταγράφει ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης με τον κλάδο των τραπεζών να δέχεται ισχυρές πιέσεις.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η ΕΤΕ υποχωρεί κατά 4,57%.

Ιδιαιτέρως αρνητικό είναι σήμερα το επενδυτικό κλίμα και στις διεθνείς αγορές, όπου οι κυριότεροι δείκτες σημειώνουν πτώση άνω του 2%.

«Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να κινηθούν πτωτικά με το ενδιαφέρον των επενδυτών στα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ. Αναμένουμε ανάλογο άνοιγμα στην εγχώρια αγορά», αναφέρει η Proton Bank στο πρωινό της σχόλιο.

Ο γενικός δείκτης τιμών αυτή την ώρα (10:42) υποχωρεί κατά 3,56%, στις 1.538,34 μονάδες, με τον τζίρο στα 11,9 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Reuters, η JP Morgan μείωσε την αξιολόγησή της για την Alpha Bank, την ΕFG Eurobank και την Εθνική σε "underweight" από "overweight".

Επίσης , μείωσε την αξιολόγηση για την Τράπεζα Κύπρου σε "neutral" από "overweight" και για την Τράπεζα Πειραιώς σε "underweight" από "neutral".

Μείωσε ακόμη την τιμή-στόχο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στα 1,90 ευρώ από 3,50 ευρώ, δίνοντας αξιολόγηση "underweight" και την τιμή-στόχο της ATEbank στα 0,40 ευρώ από 1 ευρώ, δίνοντας αξιολόγηση "underweight".



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα