Kλίμα ευφορίας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2002 20:11

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ κέρδη κατέγραψαν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη μετά από μία σειρά ενθαρρυντικών εταιρικών αποτελεσμάτων και εν μέσω προσδοκιών ότι η Fed θα προβεί σε μείωση των βασικών της επιτοκίων την Τετάρτη. Τα αρχικά κέρδη διευρύνθηκαν χάρη στο εντυπωσιακό άνοιγμα των χρηματιστηρίων στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.141,5 μονάδες ενισχυμένος κατά 3,62%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.218,67 μονάδες με κέρδη 3,51% και ο δείκτης DJ Stoxx 50 στις 2.591 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 4,15%. Περίπου μία ώρα πριν από τη λήξη της συνεδρίασης στη χρηματιστηριακή αγορά της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Xetra DAX ενισχύεται κατά 4,88% έχοντας φθάσει στις 3.319,57 μονάδες.

Σημαντική άνοδο, της τάξεως του 7,84%, κατέγραψε ο τίτλος της ABN Amro κλείνοντας στα 15,95 ευρώ. Η μεγαλύτερη ολλανδική τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι στο τρίτο τρίμηνο του 2002 τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 24% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσείλκυσε και ο τίτλος της Deutsche Bank στον απόηχο της είδησης ότι ο ολλανδικός οίκος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών NIB εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τις επενδύσεις ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου της γερμανικής τράπεζας -συνολικής αξίας αρκετών δισ. ευρώ- χωρίς όμως να έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα υποβάλει προσφορά.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal Europe, η Deutsche Bank προσανατολίζεται στην πώληση επενδύσεων ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου, συνολικής αξίας 2,5 δισ. ευρώ - 3 δισ. ευρώ, με στόχο την κάλυψη των ζημιών τρίτου τριμήνου. Προς τα τέλη του προηγούμενου μηνός, προέβη στην πώληση του μεριδίου 9,3% που ελέγχει στο Γερμανικό Χρηματιστήριο, έναντι τιμήματος 360 εκατ. ευρώ. Η μετοχική τιμή της Deutsche Bank ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 9,66%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα