Marfin Popular Bank: Στόχος η περαιτέρω ανάπτυξη

Τρίτη, 25 Μαΐου 2010 19:43

Η γεωγραφική ανάπτυξη σε Ελλάδα, Μάλτα και άλλες χώρες, καθώς και η υλοποίηση ενός πλάνου δράσης για την περαιτέρω εκμετάλλευση συνεργιών με άλλες διευθύνσεις του ομίλου αποτελούν τις προτεραιότητες της Marfin Popular Bank για το 2010, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας κ. Ευθύμιο Μπουλούτα.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, η τράπεζα παρουσίασε κέρδη 194 εκατ. ευρώ το 2009, ενώ θα διανείμει μέρισμα 8 λεπτά ανά μετοχή, που αντιστοιχεί με το 40% των κερδών της.

Στην ομιλία του ο κ. Μπουλούτας υπογράμμισε ότι στρατηγική της τράπεζας επικεντρώνεται κυρίως στην «περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης, στη συνετή διαχείριση της ρευστότητας, στη συγκράτηση του λειτουργικού κόστους, στην διαχείριση των κινδύνων και στην ενίσχυση των λειτουργικών μας αποτελεσμάτων».

Αναφερόμενος στα σχέδια της τράπεζας για την Ελλάδα ο κ. Μπουλούτας επισήμανε ότι πρόκειται να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στη λιανική τραπεζική.

«Στοχεύουμε να αυξήσουμε την πελατειακή μας βάση, να βελτιώσουμε τα περιθώρια, να αυξήσουμε της σταυροειδείς πωλήσεις, να επεκτείνουμε την ομάδα συμβούλων επαγγελματικών δανείων, και, κατά συνέπεια να εδραιώσουμε την ΜΕΒ ως την πιο δυναμική, αξιόπιστη και ανεξάρτητη Τράπεζα στην Ελληνική αγορά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρουσιάζοντας τέλος την στρατηγική του ομίλου στην Κύπρο, ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΡΒ εστίασε στην παροχή αναβαθμισμένης και εξειδικευμένης εξυπηρέτηση σε μικρές επιχειρήσεις και στους ιδιώτες με επενδυτικό προφίλ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα