Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010 05:21
UPD:05:41

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές, ωθώντας υψηλότερα το MSCI Asia Pacific Index από τα χαμηλότερα επίπεδα 10 μηνών χθες, μετά την άνοδο της τιμής των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής και των ναύλων μεταφοράς, που τόνωσε την προοπτική των κερδών για τις εταιρείες με πρώτες ύλες και τις ναυτιλιακές εταιρείες.

Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, ισχυροποιήθηκαν 3,2% στο Σύδνεϋ. Οι μετοχές της STX Pan Ocean Co., της υπ’ αριθμόν 1 ναυτιλιακής εταιρείας μεταφοράς χύδην φορτίου – bulk carrier – αναρριχήθηκαν 3,8% μετά την άνοδο του δείκτη των ναύλων στα υψηλότερα επίπεδα έξι μηνών. Οι μετοχές της Foster’s Group Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλκοόλ της Αυστραλίας, εκτινάχθηκαν 7% στο Σύδνεϋ μετά την ανακοίνωση σχεδίου της για διαχωρισμό της.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στις 108,99 μονάδες στις 10:20 π.μ. στο Τόκιο, με τέσσερις μετοχές να σημειώνουν άνοδο σε κάθε τρεις που σημείωναν πτώση. Χθες ο περιφερειακός δείκτης υποχώρησε 3,1% μετά το δημοσίευμα ότι η Βόρεια Κορέα έδωσε εντολή στις ένοπλες δυνάμεις της να προετοιμαστούν για μάχη και εν μέσω μεγαλύτερων ανησυχιών ότι η περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες θα έχουν πρόβλημα διαχείρισης του ελλείμματος προϋπολογισμού.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 0,6% στο Τόκιο, στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 1,5% και στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδισε 0,2% μετά από απώλειες 2,8% που σημείωσε χθες.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο μικρότερη του 0,1%, ανακάμπτοντας από τις απώλειες του 3,1%, καθώς το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μπάρνεϊ Φρανκ είπε ότι η πρόταση για απαγόρευση της χρήσης παραγώγων από τις τράπεζες είναι «υπερβολική».

Τα συμβόλαια του χαλκού για παράδοση Ιουλίου έκαναν σήμερα ράλι 1,5%. Ανοδο 1,3% σημείωσε το αργό πετρέλαιο.

Ο Baltic Dry Index, δείκτης των ναύλων για τη μεταφορά των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, αναρριχήθηκε 6,2% χθες φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 25 Νοεμβρίου.

Το ευρώ και το δολάριο ισχυροποιήθηκαν χθες έναντι του γιέν. Σήμερα το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα σημείωσε άνοδο έως τα 111,98 γιέν από 110,37 που ήταν κατά το χθεσινό κλείσιμο του Χρηματιστηρίου στο Τόκιο. Το δολάριο ισχυροποιήθηκε έναντι του ιαπωνικού νομίσματος έως τα 90,50 γιέν από 89,78 γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα