Αισιοδοξία για επίτευξη των στόχων αποκρατικοποιήσεων

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010 10:21

Σήμερα συγκαλείται άτυπο υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με θέματα την ανταγωνιστικότητα και τις αποκρατικοποιήσεις.

Βέβαιη πως θα αντλεί τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ ετησίως μέσω αποκρατικοποιήσεων την περίοδο 2011-2013, εκπληρώνοντας τον στόχο που έχει τεθεί στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης που συμφώνησε με ΕΕ και ΔΝΤ, εμφανίζεται η κυβέρνηση.

«Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων είναι ένα τριετές πρόγραμμα», δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Σίγουρα θα πετύχουμε τους στόχους μας , όπως ορίζονται στο μνημόνιο ΕΕ/ΔΝΤ.»

Όπως σημείωσε ο αξιωματούχος, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, της Λάρκο και την πώληση ακινήτων του Δημοσίου, «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σύντομα». Παράλληλα, μπορεί να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την πώληση της ΔΕΠΑ, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.

Η κυβέρνηση, πάντως, δεν αναμένει να διαθέσει το ποσοστό 34% που κατέχει στον ΟΠΑΠ ή το 20% που κατέχει στον ΟΤΕ φέτος, ανέφερε. «Ο ΟΤΕ είναι στρατηγικό στοιχείο για την κυβέρνηση, ενώ η κυβέρνηση πιστεύει ότι η οικονομική διαχείριση του ΟΠΑΠ θα φέρει σημαντικά έσοδα, όπως για παράδειγμα η αναδιάρθρωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, η εισαγωγή βίντεο λόττο και η αντιμετώπιση του διαδικτυακού στοιχηματισμού», είπε ο αξιωματούχος.

Αργότερα σήμερα συγκαλείται άτυπο υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με θέματα την ανταγωνιστικότητα και τις αποκρατικοποιήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα