Δεκτή η προσφυγή Ιορ. Αρζόγλου κατά απόφασης της Ε.Κ.

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010 17:41

Δεκτή έγινε από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών η προσφυγή του κ. Ιορδάνη Αρζόγλου κατά της 39/251/29.8.2002 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Με την εν λόγω απόφασή της, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε επιβάλει σε βάρος του προσφεύγοντος πρόστιμο ύψους 307.500 ευρώ για διασπορά ψευδών και ανακριβών πληροφοριών προς πελάτες του υποκαταστήματος Καβάλας της DF AXE αναφορικά με τη μετοχή της εταιρείας «Tασόγλου - Delonghi AE» και επίσης πρόστιμο ύψους 307.500 ευρώ για παράβαση της παραγράφου 2 του άρθρου 72 του ν. 1969/1991 δια της κατάρτισης προσυνεννοημένων συναλλαγών επί της ανωτέρω μετοχής κατά το έτος 1999.

Το Δικαστηριο έκρινε ότι η ανωτέρω απόφαση του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς παρέβση ουσιώδη τύπο της διαδικασίας και συγκεκριμένα έκρινε ότι δεν ασκήθηκε προσηκόντως το δικαίωμα της προηγουμενης ακρόασης κατά παράβαση του άρθρου 20 παρ. 2 του Συντάγματος και 6 παρ. 1 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, για τους λόγους που ειδικότερα αναφέρονται σε αυτή καθώς και αναπέμφθηκε η υπόθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, για να διενεργήσει τα νόμιμα.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε συμμόρφωση προς την ανωτέρω απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, του παρείχε εκ νέου δικαίωμα προηγουμενης ακρόασης, στο οποίο περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία που μνημονεύονται στην ανωτέρω απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα