Aegean: Ζημίες αλλά σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010 18:20

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 114,8 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας οριακή αύξηση 3% παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων κατά 12%.

Οριακή αύξηση εσόδων και σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης, αλλά σημαντικές ζημίες σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία Aegean για το πρώτο τρίμηνο του 2010.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 114,8 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας οριακή αύξηση 3% παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων κατά 12%.

Το καθαρό αποτέλεσμα μετά από φόρους διαμορφώθηκε σε ζημιές ύψους 25,6 εκ. ευρώ σε σύγκριση με κέρδη ύψους 4,6εκ. ευρώ το 2009. Η εταιρεία επισημαίνει πάντως πως το πρώτο τρίμηνο είναι ιστορικά το πιο αδύναμο εποχικά τρίμηνο του έτους. Επιπρόσθετα, στο αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενο έτους περιλαμβάνονταν έκτακτα κέρδη ύψους 7 εκ. ευρώ.

Το πρώτο τρίμηνο του έτους η Aegean μετέφερε 1.349.242 επιβάτες, καταγράφοντας αύξηση 17% στο σύνολο του δικτύου της, η οποία προήλθε κατά κύριο λόγο από την αύξηση της επιβατικής κίνηση στο δίκτυο εξωτερικού που ανήλθε σε 42%, ενώ η αύξηση στο δίκτυο εσωτερικού διαμορφώθηκε στο 2%.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι ζημιές που καταγράφονται στο πρώτο τρίμηνο του έτους οφείλονται στον ανταγωνισμό, στη σημαντική αύξηση της τιμής των καυσίμων, στη γενικότερη οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα ο κόσμος να αναζητά πιο φτηνές λύσεις στις μετακινήσεις του, αλλά και στο γεγονός ότι τα τέσσερα νέα δρομολόγια στο δίκτυο του εξωτερικού προς Βελιγράδι, Μαδρίτη, Βιέννη και Τελ Αβίβ, που άρχισαν τον περασμένο Δεκέμβριο, είχαν αρνητικές επιπτώσεις. Σημειώνεται πάντως πως από το καλοκαίρι η συνεισφορά τους θα είναι θετική.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΡΑΙΓ



Σχολιασμένα