Σημαντική άνοδος στο Τόκιο

Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2002 10:02

TH ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ποσοστιαία άνοδο σε διάστημα τριών εβδομάδων σημείωσε σήμερα ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στο Τόκιο.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας μετά την ανακοίνωση της Αμερικανικής Ένωσης Βιομηχανιών Ημιαγωγών ότι οι πωλήσεις του κλάδου αυξήθηκαν κατά 21% στο τρίτο τρίμηνο.

Οι μετοχές των εταιρειών Advantest και Tokyo Electron, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην κατασκευή μικροεπεξεργαστών, ενισχύθηκαν κατά 11,6% και 10,04% αντιστοίχως.

Αξιόλογα κέρδη κατέγραψαν και οι εταιρείες που βασίζουν μεγάλο μέρος των εσόδων τους στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών εν μέσω προσδοκιών ότι η Fed θα προβεί σε μείωση των επιτοκίων αυτή την εβδομάδα http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/11/05/257249.htm . Η μετοχή της Canon ενισχύθηκε κατά 4,40%.

Ανοδικά κινήθηκε και σήμερα η μετοχή της Toyota, τα συνολικά κέρδη της οποίας στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις, από τότε που ανακοινώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, φθάνουν το 6%.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 8.937,56 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 21 Οκτωβρίου, σημειώνοντας άνοδο κατά 2,90% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής (χθες το χρηματιστήριο του Τόκιο ήταν κλειστό λόγω εθνικής εορτής). Ο δείκτης Topix διαμορφώθηκε στις 885,34 μονάδες ενισχυμένος κατά 2,13%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα