Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010 05:23
UPD:05:44

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των ασιατικών μεταλλουργιών ωθώντας τον MSCI Asia Pacific Index υψηλότερα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καθώς οι ανησυχίες αναφορικά με τους φόρους μετάλλευσης στην Αυστραλία περιορίστηκαν.

Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, και της Rio Tinto Group σημείωσαν άνοδο τουλάχιστον 1%. Οι μετοχές της Mitsubishi Corp., της εταιρείας διαπραγμάτευσης που διαθέτει venture με την BHP, αναρριχήθηκαν 1,1% στο Τόκιο. Οι μετοχές της Olympus Corp., που πραγματοποιεί το 18% των εσόδων της στην Ευρώπη, υποχώρησαν 1%, εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση του ελλείμματος στην Ευρώπη θα επιδεινωθεί.

Ο ΜSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,2% φθάνοντας στις 110,02 μονάδες στις 9:45 π.μ. στο Τόκιο, με περίπου τις ίδιες μετοχές που σημείωναν απώλειες να σημειώνουν άνοδο. Ο περιφερειακός δείκτης έχει υποχωρήσει 15% από τα υψηλότερα επίπεδα φέτος στις 15 Απριλίου εν μέσω ανησυχιών ότι η διόγκωση των ελλειμμάτων προϋπολογισμού σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες θα βλάψουν την παγκόσμια ανάκαμψη.

Πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότερες ιαπωνικές μετοχές μετά τα δημοσιεύματα ότι η Κίνα εξετάζει τα ομόλογα χρηματοδότησης του ελλείμματος στην Ευρωζώνη που κατέχει και την υποχώρηση του ευρώ εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση του ευρωπαϊκού ελλείμματος θα επιδεινωθεί. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των ναυτιλιακών εταιρειών μετά την αύξηση των ναύλων.

Ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,1% φθάνοντας στις 9.509,74 μονάδες στις 10:18 π.μ. στο Τόκιο. Ελαφρά διαφοροποίηση στις 859,56 μονάδες σημείωσε ο δείκτης Topix.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε 0,6%, διαγράφοντας την άνοδο του 1,6% που σημείωσε το πρωΐ. Οι αμερικανικές μετοχές κινήθηκαν πτωτικά καθώς δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Κίνα θα ελέγξει της επενδύσεις σε ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα αυξάνοντας τις ανησυχίες για επιδείνωση της πιστωτικής κρίσης.

Το γιέν ισχυροποιήθηκε έως τα 109,21 ανά ευρώ σήμερα από 110,62 που ήταν χθες στις 3 μ.μ. κατά τη λήξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκιο. Εναντι του δολαρίου το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε έως τα 89,81 από 90,15 γιέν.

Ο Baltic Dry Index των ναύλων μεταφοράς εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής ισχυροποιήθηκε για τέταρτη ημέρα χθες σε ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 25 Νοεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα