Κ. Μπατζελή: Υπογραφή συμφωνίας με κράτη της Αδριατικής

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010 12:13
UPD:12:14

Στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας για τη δημιουργία ενός «δικτύου Αδριατικής -Ιονίου για την αγροτική ανάπτυξη» προχώρησε χθες η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, η οποία συμμετείχε στη συνάντηση των υπουργών Γεωργίας των χωρών Αδριατικής-Ιονίου, στη Ρώμη.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, προβλέπεται η ανταλλαγή εμπειριών, η προώθηση της ποιοτικής ταυτότητας των αγροτικών προϊόντων, η υπεράσπιση των αγροτικών παραδόσεων, αλλά και η συγκράτηση των τιμών.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης η κα Μπατζελή, «στην ιδιαίτερη φάση που διανύει η Ευρώπη, περιφερειακές συμφωνίες σαν και αυτή που υπεγράφη στην Ρώμη, αποκτούν νέα σημασία».

Παράλληλα συμφωνήθηκε από τους υπουργούς της πρωτοβουλίας Αδριατικής -Ιονίου να δοθεί έμφαση στα κοινά σημεία που συνδέουν τον πολιτισμό, την γεωργία και τον τουρισμό, με αναλυτική αναφορά στις πετυχημένες πρωτοβουλίες του αγροτικού τουρισμού.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης η κα Μπατζελή, «στην ιδιαίτερη φάση που διανύει η Ευρώπη, περιφερειακές συμφωνίες σαν και αυτή που υπεγράφη στην Ρώμη, αποκτούν νέα σημασία». Η υπουργός τόνισε την αξία των ποιοτικών προϊόντων, «που πρέπει να παίξουν όλο και σημαντικότερο ρόλο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, βοηθώντας και τους καταναλωτές να τα εκτιμήσουν με τον σωστό τρόπο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα