Νέα επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στον τομέα ΤΠΕ

Το α' τρίμηνο
Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010 15:43

Υποχωρεί, για δεύτερο συνεχές τρίμηνο, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στον τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Πρόκειται για τη χαμηλότερη επίδοση που έχει σημειωθεί εδώ και μία δεκαετία, με το δείκτη να διαμορφώνεται στις 71,5 μονάδες το α΄ τρίμηνο 2010, έχοντας χάσει σχεδόν τις μισές μονάδες σε σχέση με μια διετία πριν.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας, o Δείκτης Επιχειρηματικών Προσδοκιών στις Υπηρεσίες ΤΠΕ διαμορφώνεται στις 69,8 μονάδες το α΄ τρίμηνο 2010 από τις 75,2 το προηγούμενο τρίμηνο, σημειώνοντας νέο ιστορικά χαμηλό ρεκόρ.

Ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στο Λιανικό Εμπόριο ΤΠΕ εμφανίζει μικρή άνοδο και διαμορφώνεται στις 78,7 μονάδες το α΄ τρίμηνο, από τις 66 μονάδες το προηγούμενο τρίμηνο.

Το κλίμα στο σύνολο του Λιανικού Εμπορίου επιδεινώνεται αισθητά, κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα ο δείκτης λιανεμπορίου ΤΠΕ να βρίσκεται και πάλι, εάν και οριακά, σε υψηλότερο επίπεδο.

Ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στη Βιομηχανία ΤΠΕ καταγράφει σφοδρή επιδείνωση το α΄ τρίμηνο, φθάνοντας τις 57,8 μονάδες από τις 72,9 μονάδες το προηγούμενο τρίμηνο, σημειώνοντας με τη σειρά του ιστορικά χαμηλό ρεκόρ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα