Το ευρώ ακριβότερο από το δολάριο

Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2002 12:12
UPD:12:15

Το ενιαίο νόμισμα υπερέβη σήμερα το επίπεδο της απόλυτης ισοτιμίας έναντι του δολαρίου επωφελούμενο από τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον τομέα υπηρεσιών στην ευρωζώνη.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης του Reuters/NTC Research για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών της ευρωζώνης διαμορφώθηκε τον περασμένο μήνα στις 50,1 μονάδες, από 49,1 μονάδες το Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας, έστω και οριακά, το επίπεδο των 50 μονάδων, το οποίο αποτελεί τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη συρρίκνωση και την ανάπτυξη. Οι αναλυτές ανέμεναν υποχώρηση του δείκτη στις 48,6 μονάδες τον Οκτώβριο.

Από την άλλη πλευρά, οι πιέσεις στο δολάριο αποδίδονται σε ενδείξεις ότι επίκειται πτωτικό άνοιγμα των αμερικανικών χρηματιστηρίων, στις δυσοίωνες εκτιμήσεις για τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα σχετικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, καθώς και στην αβεβαιότητα που επικρατεί ως προς την αυριανή απόφαση της Fed για τα επιτόκια.

Στις 12 μ. (ώρα Ελλάδος), στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου είχε διαμορφωθεί στα 1,0019 δολ., στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών, από 99,57 σεντς αργά χθες το βράδυ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στις 17:00 (ώρα Ελλάδος) η ανακοίνωση του δείκτη ISM (Ιnstitute for Supply Management) για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών των ΗΠΑ τον Οκτώβριο. Εκτιμάται ότι ο εν λόγω δείκτης υποχώρησε στις 52,5 μονάδες από 53,9 μονάδες το Σεπτέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα