Γερμανικό «ανάχωμα» σε σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας από την Deutsche Bank

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010 18:55

Την πρόθεση της Deutsche Bank να εμπλακεί στη διάσωση της ελληνικής οικονομίας προσφέροντας ένα πακέτο δισεκατομμυρίων ευρώ φέρνει στην επιφάνεια με δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα «Die Zeit».

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, τα σχέδια της τράπεζας «φρέναρε» το Βερολίνο.

Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες εκπρόσωποι της τράπεζας με επικεφαλής τον ειδικό σε θέματα επενδύσεων Μικέλε Φασιόλα είχαν συνάντηση στις 4 Φεβρουαρίου 2010 με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να συζητηθούν πιθανές λύσεις στα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας.

Μετά τις επαφές ο Μ. Φασιόλα, προχώρησε στη σύνταξη μνημονίου, βάσει του οποίου η Deutsche Bank πρότεινε να λάβει για την Ελλάδα από τις χρηματαγορές 10 έως 20 δισεκατομμύρια ευρώ με αντάλλαγμα την εξυγίανση των δημοσιονομικών της χώρας.

Στο σχέδιο μάλιστα προβλεπόταν η συμμετοχή της γερμανικής τράπεζας επενδύσεων KfW και της γαλλικής CDC, οι οποίες θα συνέβαλαν με πέντε δισ. ευρώ η καθεμία.

Το σχέδιο πάντως είχε άδοξο τέλος, αφού όταν ο Γιόζεφ ¶κερμαν το παρουσίασε στο σύμβουλο επί οικονομικών θεμάτων της Μέρκελ, Jens Weidmann, εκείνος το απέρριψε, λόγω του ότι ερχόταν σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές συνθήκες.

Πηγή: Deutsche Welle



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα