Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010 05:25
UPD:06:22

Ανοδικά για τρίτη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, διευρύνοντας το ράλι το οποίο οδήγησε τον δείκτη των αμερικανικών μετοχών στη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα περίπου τριών εβδομάδων. Πτωτικά κινήθηκε το ευρώ εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση του χρέους στην Ευρώπη θα οδηγήσει σε σκληρότερα μέτρα.

Ο MSCI Asia Pacific Index αναρριχήθηκε 1,8% στις 11:13 π.μ. στο Τόκιο, οδεύοντας να σημειώσει το μακροβιότερο συνεχόμενο διάστημα ανόδου από τις 7 Απριλίου. Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 3,3%. Το ευρώ υποχώρησε έναντι και των 16 κυριότερων νομισμάτων.

Αυτήν την εβδομάδα η άνοδος των μετοχών και του αργού πετρελαίου περιόρισαν τις απώλειες του Μαΐου, οι οποίες ήταν οι μεγαλύτερες από τον Οκτώβριο του 2008, ο μήνας μετά τον οποίο κατέρρευσε η Lehman Brothers Holdings Inc. Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές, το πετρέλαιο και τα μέταλλα μετά την επιβεβαίωση της Κίνας για δέσμευση επενδύσεων στην Ευρώπη, περιορίζοντας τις ανησυχίες ότι η κρίση χρέους στην περιφέρεια θα αναχαιτίσει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 ισχυροποιήθηκε 1,7% σήμερα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των λοιπών δεικτών των μετοχών της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού. Οι μετοχές της Canon Inc., κατασκευάστριας φωτογραφικών μηχανών, που πουλάει τα περισσότερα προϊόντα της στην Ευρώπη, αναρριχήθηκαν 2,7%. Οι μετοχές της Mitsubishi Corp., της μεγαλύτερης διαπραγματεύτριας εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής της Ιαπωνίας, ισχυροποιήθηκαν 1,4%, μετά τη χθεσινή ΄ναοδο του πετρελαίου και των μετάλλων. Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd. και της Rio Tinto Group, της μεγαλύτερης και της τρίτης σε μέγεθος μεταλλουργίας στον κόσμο αντιστοίχως, σημείωσαν άνοδο μεγαλύτερη του 0,9% στο Σύδνεϋ.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ινδονησία, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη και την Ταϊλάνδη λόγω εθνικής εορτής. Τη Δευτέρα 31 Μαΐου κλειστές θα είναι οι αγορέςς τις ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα