Κέρδη 1,3% κατέγραψε ο Nikkei

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010 10:40
UPD:10:45
REUTERS/KIM KYUNG HOON

Με θετικό πρόσημο έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 9.762,98 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,3% –η μεγαλύτερη των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Σημαντικό ρόλο στην ανοδική αυτή τάση έπαιξε η εξασθένηση του γεν που έδωσε ώθηση στους εξαγωγείς, καθώς και η ενίσχυση των οίκων διαπραγμάτευσης μετά την άνοδο στις τιμές των εμπορευμάτων.

Ωστόσο, η ανησυχία των επενδυτών για την κρίση χρέους της Ευρωζώνης και η ρευστοποίηση κερδών περιόρισε τα κέρδη της σημερινής συνεδρίασης.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν τα αμερικανικά χρηματιστήρια, καθώς και το ευρώ, μετά τη χθεσινή δήλωση του Πεκίνου ότι ευρωπαϊκοί τίτλοι παραμένουν ένα βασικό τμήμα των συναλλαγματικών της αποθεμάτων.

«Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, είναι πιθανή μια ανάκαμψη δεδομένου ότι οι ανησυχίες για την ευρωζώνη έχουν προεξοφληθεί», σχολιάζει ο Χιντεγιούκι Ισιγκούρο από την Okasan Securities.

Σε θετικό έδαφος έκλεισε και ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος κατέγραψε κέρδη μίας ποσοστιαίας μονάδας κλείνοντας στις 878,52 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα