Δύο νέα έργα ανέλαβε η Παντεχνική

Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2002 13:17
UPD:13:22

Τις συμβάσεις για την ανάληψη δύο έργων υπέγραψε προσφάτως η κατασκευαστική εταιρεία Παντεχνική Α.Ε., η οποία έχει υποβάλει αίτηση προς το ΥΠΕΧΩΔΕ για την απόκτηση του νέου ανώτερου εργοληπτικού πτυχίου (7η τάξη).

Συγκεκριμένα, στις 31 Οκτωβρίου 2002 η Παντεχνική ΑΕ και η εταιρεία ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. υπέγραψαν τη σύμβαση για την ανάθεση στη εισηγμένη τεχνική επιχείρηση, της κατασκευής των χωματουργικών - τεχνικών έργων για την υποδομή της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων στο τμήμα Κόρινθος – Κιάτο συνολικού μήκους 21,2 χιλιομέτρων. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί τη συνέχεια της υπό κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών-Κορίνθου.

Σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση, η καθαρή αξία του έργου ανέρχεται στο ποσό των 38,47 εκατ. ευρώ. Το έργο, το οποίο θα παραδοθεί σε διάστημα 27 μηνών (Ιανουάριος 2005), περιλαμβάνει τη κατασκευή σήραγγας C+C (cut and cover) μήκους 436 μέτρων στη περιοχή της Τραγάνας και συνολικά 28 γεφυρών εκ των οποίων μία άνω διάβαση κάθετης οδού με μήκος 167 μέτρα.

Το δεύτερο έργο που ανέλαβε η Παντεχνική Α.Ε. αφορά στη κατασκευή υποδομών του Αττικού Μετρό και συγκεκριμένα του σταθμού Αιγάλεω και της σήραγγας μέχρι τη λεωφόρο Θηβών. Η σήραγγα έχει μήκος 394 μέτρων, ενώ η συνολική αξία του έργου που θα υλοποιήσει η Παντεχνική ΑΕ για την επέκταση του δικτύου του μητροπολιτικού σιδηρόδρομου, είναι της τάξεως των 31,5 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί στις αρχές του 2005.

Με την ανάληψη κατασκευής των δύο αυτών υποδομών, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των έργων της εταιρείας Παντεχνική Α.Ε. υπερβαίνει σήμερα τα 500 εκατ. ευρώ.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία έχει συμμετοχή σε όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της χώρας, μεταξύ των οποίων στα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα της Αττικής Οδού και της ζεύξης Ρίου - Αντίρριου, στη κατασκευή του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου - Νέου Ιππόδρομου Αθηνών, στο έργο «Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ΟΑΚΑ», στις οδικές υποδομές της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω και της Παραλιακής Λεωφόρου Ποσειδώνος (στο τμήμα από λεωφόρο Αμφιθέας μέχρι λεωφόρο Αλίμου), καθώς και σε σειρά σημαντικών έργων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού και της ΠΑΘΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα