Μerit: Διατηρεί τη σύσταση "buy" για Κορρέ

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010 13:36

H Merit συνεχίζει την κάλυψη της εταιρείας ΚΟΡΡΕΣ με διατήρηση της σύστασης BUY και τιμή στόχο τα ¤6,90 (από τιμή στόχο ¤7,25).

Όπως επισημαίνει η Merit, η μικρή αλλαγή στην τιμή στόχο οφείλεται κυρίως στο αρνητικό μακροοικονομικό περιβάλλον που αναμένεται να επηρεάσει ελαφρά τα αποτελέσματα της εταιρείας, τουλάχιστον για φέτος και το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με τη Merit, η Κορρές προσφέρει μεγάλη γκάμα καινοτόμων καλλυντικών προϊόντων και έχει πρόσφατα διεισδύσει σε καινούριες αγορές συνάπτοντας σημαντικές συμφωνίες με πολυεθνικές όπως η Johnson & Johnson. Επίσης έχει πολύ σημαντικό μερίδιο αγοράς στο δίκτυο των φαρμακείων όπου κυρίως στοχεύει, με τον ανταγωνισμό από τις πολυεθνικές να είναι πολύ μεγάλος.

Η Merit εκτιμά πως η κερδοφορία της Κορρές μετά από τρία χρόνια σταθεροποίησης στις πωλήσεις και στα κέρδη αναμένεται να αυξηθεί με γοργούς ρυθμούς από το 2011 και μετά, ενώ η μείωση πωλήσεων και κερδοφορίας στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ήταν αναμενόμενη και δικαιολογημένη λόγω διαφορετικού χρονοδιαγράμματος στα λανσαρίσματα νέων προϊόντων σε σχέση με το 2009.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα