Εικόνα-Ηχος: Ενέργειες για άρση της επιτήρησης

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010 15:29

Τις ενέργειές της με σκοπό την άρση των μετοχών της από την κατηγορία της επιτήρησης, στην οποία έχει ενταχθεί από τις 12 Απριλίου 2010, γνωστοποίησε σήμερα η εταιρεία Εικόνα – Ήχος.

Ειδικότερα, η διοίκηση της εταιρείας έχει προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του δικτύου πωλήσεων και προσανατολίζεται στο άνοιγμα νέων σημείων πώλησης, χαμηλού κόστους, όπου θεωρείται ότι υπάρχουν προοπτικές υγιούς ανάπτυξης, προκειμένου να ενισχύσει τις πωλήσεις της. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία υπέγραψε το Μάρτιο σύμβαση μίσθωσης καταστήματος στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον Δήμο Πεύκων (Ρετζίκι). Επιπλέον η διοίκηση εξετάζει και το άνοιγμα άλλων σημείων πώλησης πανελλαδικά, με βάση τις επικρατούσες συνθήκες ανταγωνισμού.

Στόχος της εταιρείας είναι επίσης η ενίσχυση της ρευστότητάς της. Έτσι, τον Απρίλιο υπέγραψε σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης ακινήτων (sale and leaseback) με την EFG Eurobank Ergasias Χρηματοδοτικές Μισθώσεις ΑΕ, συνολικής αξίας 3 εκατ. ευρώ, η οποία αφορά στην μεταβίβαση δύο καταστημάτων ιδιοκτησίας της στη Θεσσαλονίκη με συμφωνία επαναγοράς τους.

Για την άρση των μετοχών της από την κατηγορία επιτήρησης η Εικόνα – Ήχος εξετάζει επίσης τρόπους αξιοποίησης των αποθηκών της στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης (πώληση ακινήτου ή ενοικίαση αποθηκευτικού χώρου σε τρίτους).

Τέλος, δίνεται έμφαση στη μείωση των λειτουργικών εξόδων. Η εταιρεία έχει ήδη επαναδιαπραγματευθεί τα ενοίκια ορισμένων εκ των καταστημάτων της, έχει προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του προσωπικού, ενώ στοχεύει στην περαιτέρω περικοπή ελαστικών δαπανών.

Ήδη εκπονείται επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο θα ανταποκρίνεται στις διαμορφούμενες επιχειρηματικές και οικονομικές συνθήκες, με γνώμονα την επιστροφή της εταιρίας σε κερδοφόρο τροχιά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα