Εντείνονται οι πιέσεις για πάταξη του παρεμπορίου

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010 18:22

Tη συνδρομή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην πάταξη του παρεμπορίου και της παραοικονομίας ζήτησαν από τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΠ Γ. Κασιμάτης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Γ. Ζησιμάτος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου έκαναν λόγο για επικίνδυνη έξαρση και κατάληψη του Πειραιά από την παραοικονομία και το παρεμπόριο. Επισημάνθηκε επίσης ότι ο Πειραιάς αποτελεί νέο ενδιάμεσο σταθμό συγκέντρωσης λαθρομεταναστών και εστία ανθρώπων από τρίτες χώρες, ενώ η ευρύτερη περιοχή του λιμανιού, εξαιτίας της εξάπλωσης του παράνομου υπαίθριου εμπορίου εκτιμάται από τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής ότι «γκετοποιείται» επικίνδυνα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς επέδωσε στον υπουργό σχετικό υπόμνημα, ζητώντας την ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων της πόλης, δεδομένης της συνεχώς μειούμενης δύναμής τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε για την άμεση σύγκληση σχετικής σύσκεψης προκειμένου να επεξεργαστεί τα συγκεκριμένα ζητήματα και δεσμεύτηκε επίσης να τεθεί άμεσα ως αναγκαιότητα η ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στον Πειραιά λόγω και της καλοκαιρινής περιόδου, καθώς και της δύναμης της Τροχαίας Πειραιά.

Εν τω μεταξύ, ανοικτή πρόσκληση στις επιχειρηματικές δυνάμεις κάνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 29 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Καπνικαρέας για τη διόγκωση του παράνομου εμπορίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα