«Πλήγμα στον τουρισμό» η ματαίωση της άφιξης του Zenith

Δήλωση του δημάρχου Πειραιά Π. Φασούλα
Σάββατο, 29 Μαΐου 2010 14:30
UPD:14:31

«Η ματαίωση της άφιξης του κρουαζιερόπλοιου Zenith στο λιμάνι του Πειραιά, την ερχόμενη Δευτέρα, δείχνει πού οδηγούν οι απερίσκεπτες ενέργειες ορισμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας.

Η ματαίωση της άφιξης του πλοίου, προσθέτει, αποτελεί ένα πλήγμα στο δοκιμαζόμενο κλάδο του τουρισμού, που τόσες ελπίδες επενδύουν όλοι για την, όσο το δυνατό, γρηγορότερη έξοδο από την κρίση.

Το κρουαζιερόπλοιο της Pullmantur Cruises, θυγατρικής της Royal Caribbean Cruises, δεν θα πιάσει στο λιμάνι του Πειραιά τη Δευτέρα, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να «κρατήσει» το πλοίο στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιεί, αλλά θα καταπλεύσει στη Μάλτα.

«Η παρεμπόδιση της τουριστικής κίνησης και η ομηρία τουριστών από συνδικαλιστές είναι πράξεις πρωτοφανείς, που ισοδυναμούν με ιδιόμορφο μποϋκοτάζ της ελληνικής οικονομίας. Μια τέτοια στάση στρέφεται σε τελευταία ανάλυση εναντίον των συμφερόντων των εργαζομένων», υπογραμμίζει ο Π. Φασούλας, κάνοντας λόγο για μια δυσφημιστική εικόνα της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο.

Εκφράζει, παράλληλα, τη στήριξή του στην αντίδραση των φορέων του εμπορίου, που ετοιμάζονταν να υποδεχθούν στο λιμάνι τους τουρίστες -επιβάτες του «Zenith». «Ο Δήμος Πειραιά συμπαρατάσσεται και στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες.»

Αναφερόμενος στην άρση του καμποτάζ, επισημαίνει: «Προσωπικά και σε ανύποπτο χρόνο, τάχθηκα καθαρά υπέρ της άρσης του καμποτάζ και της καθιέρωσης του λιμανιού του Πειραιά ως αφετηρίας για την κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο. Μια τέτοια εξέλιξη θα συνέβαλε σημαντικά και προσθετικά στην αύξηση του εθνικού προϊόντος, θα δημιουργούσε νέες θέσεις εργασίας και μάλιστα σε καιρούς δύσκολους».

Όσον αφορά την απασχόληση Ελλήνων ναυτικών στα κρουαζιερόπλοια, εκφράζει την αισιοδοξία του ότι μπορεί να βρεθεί λύση. «Αρκεί να επιδείξουν όλοι καλή θέληση και «να μη χάνουν, μπροστά στο δέντρο, το δάσος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πειραιά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα