Ανοδος 29% των προ φόρων κερδών εννεαμήνου του Ομίλου Νίκας

Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2002 16:43

Η διοίκηση του Ομίλου Νίκας ανακοίνωσε ότι συνεχίστηκε στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης η αύξηση (29%) της καθαρής προ φόρων κερδοφορίας του Ομίλου στα 5,1 εκατ. ευρώ.

Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) του Ομίλου ενισχύθηκαν κατά 18% στα 13,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη προ χρηματοοικονομικών και φόρων (EBIT) αυξήθηκαν κατά 63% στα εννέα εκατ. ευρώ.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ανήλθε σε 87 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 22% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης. Ποσοστό 15% της παραπάνω αύξησης των πωλήσεων οφείλεται στην ενοποίηση της Γρηγορίου ΒΕ Ltd. με τη μέθοδο της ολικής ενοποίησης, ενώ στην αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης ενοποιήθηκε με τη μέθοδο της καθαρής θέσης.

Ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρείας ανήλθε σε 42 εκατ. ευρώ από 41,3 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο της χρήσης 2001). Οι πωλήσεις των αλλαντικών είναι αυξημένες κατά 8%, ενώ μειωμένες είναι οι ενδοεταιρικές πωλήσεις εμπορευμάτων προς τις θυγατρικές εταιρείες.

Τα EBITDA της ΝΙΚΑΣ αυξήθηκαν κατά 13% στα εννέα εκατ. ευρώ, τα EBIT ενισχύθηκαν 60% στα 6,3 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη προ Φόρων εμφάνισαν άνοδο 26% στα 4,4 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα