ΣΕΒ: Υλοποίηση των δεσμεύσεων ή καταποντισμός

Την Τρίτη η συνάντηση για την ΕΓΣΣΕ 2010
Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010 15:02
UPD:15:20

«Δεν υπάρχει ούτε στιγμή για χάσιμο», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, με αφορμή τα μέτρα για τα εργασιακά που τέθηκαν επί τάπητος κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας.

«Δεν υπάρχει ούτε στιγμή για χάσιμο», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, με αφορμή τα μέτρα για τα εργασιακά που τέθηκαν επί τάπητος κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας. Έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι «η επιχειρηματική κοινότητα ούτε ζήτησε, ούτε αποφάσισε» τα μέτρα αυτά.

«Αυτά όμως αποτελούν, ήδη, νόμο του κράτους και αποτυπώνουν τη ρητή δέσμευση της Ελλάδος προς τους δανειστές μας», εξήγησε ο κ. Δασκαλόπουλος και συμπλήρωσε ότι η ουσιαστική διαβούλευση αφορά «στην άμεση και αποτελεσματική εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα, ώστε να εισπράξει τα χρήματα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, για να λειτουργήσει το κράτος».

Δ. Δασκαλόπουλος: Υλοποίηση των δεσμεύσεων ή καταποντισμός

Δ. Δασκαλόπουλος: Υλοποίηση των δεσμεύσεων ή καταποντισμός

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ προειδοποίησε πως «ή θα υλοποιήσουμε με συνέπεια τις δεσμεύσεις μας, χωρίς άρνηση της πραγματικότητας, χωρίς υπεκφυγές ή θα καταποντιστούμε».

ΓΣΕΕ: Ιλαροτραγωδία η συνάντηση υπ. Εργασίας - εργοδοτών

«Ιλαροτραγωδία» ως προς τη διαδικασία και το περιεχόμενο χαρακτήρισε τη συνάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου με τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλος.

Γ. Παναγόπουλος: Iλαροτραγωδία η σημερινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους εργοδότες

Γ. Παναγόπουλος: Iλαροτραγωδία η σημερινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους εργοδότες

«Ας μην κουράζονται στο Υπουργείο Εργασίας για να φτιάχνουν τέτοιους νόμους, ας πάρουν έτοιμο το σημείωμα που έχει δώσει και στην Τρόϊκα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, αύριο Τρίτη στις 12 το μεσημέρι συναντώνται ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ στα γραφεία του ΣΕΒ, προκειμένου να διαπραγματευτούν για τη ΕΓΣΣΕ του 2010.

«Οι θέσεις της Συνομοσπονδίας είναι δεδομένες», είπε σχετικά με την αυριανή συνάντηση ο κ. Παναγόπουλος και υπογράμμισε ότι πρόσθετο ζήτημα πια είναι «η θωράκιση και η προστασία της ΕΓΣΣΕ, η οποία βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα μαζί με το συνολικότερο πλαίσιο των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων που το αμφισβητούν Βρυξέλλες, Αθήνα και Εργοδότες».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα