Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη αγροτών για το βαμβάκι

Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2002 17:14

Σύσκεψη των προέδρων των ενώσεων αγροτικών συνεταιρισμών της Μακεδονίας και Θράκης, για τα προβλήματα των βαμβακοπαραγωγών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτίριο της ΠΑΣΕΓΕΣ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Οι πρόεδροι των συνεταιρισμών αποφάσισαν την πραγματοποίηση νέας σύσκεψης στα γραφεία της ΠΑΣΕΓΕΣ στην Αθήνα, όπου και θα γίνει κωδικοποίηση και συγκεκριμενοποίηση των προβλημάτων και θα καταρτιστεί υπόμνημα το οποίο θα υποβληθεί στην ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στη σημερινή σύσκεψη ήταν η εκ νέου διεκδίκηση των επιπλέον 0,12 ευρώ ανά κιλό βαμβακιού, καθώς και ο τρόπος επιβολής προστίμων σε εκκοκκιστήρια και βαμβακοπαραγωγούς από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Οπως τονίστηκε στη σύσκεψη, τα πρόστιμα αυτά επιβλήθηκαν με καθυστέρηση ακόμη και επτά μηνών, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μην μπορούν να αποδείξουν τυχόν δίκαιό τους.

Τέλος, οι πρόεδροι των αγροτικών ενώσεων είπαν, το πλαφόν που ορίστηκε, 279 κιλά βαμβάκι ανά στρέμμα, δεν τους ικανοποιεί και ζητούν να παραδώσουν στα εκκοκκιστήρια το σύνολο της παραγωγής που θα προέλθει από εκτάσεις δηλωμένες στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διοίκησης Ενισχύσεων (ΟΣΔΕ).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα