Με νέα 48ωρη απεργία απειλούν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ

Στις 11-12 Ιουνίου
Τρίτη, 01 Ιουνίου 2010 13:26

Οι πράκτορες αντιτίθενται στον λογιστικό προσδιορισμό των εισοδημάτων τους, που θα ισχύσει από τον επόμενο μήνα στο πλαίσιο του νέου φορολογικού καθεστώτος που εισήγαγε η κυβέρνηση.

Σε νέα απεργία στις 11 και 12 Ιουνίου, τις δύο πρώτες μέρες του Μουντιάλ, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ, διαμαρτυρόμενοι για το φορολογικό και για την καθυστέρηση επικύρωσης από τη Βουλή των συμβάσεων αποκλειστικότητας.

Οι πράκτορες αντιτίθενται στον λογιστικό προσδιορισμό των εισοδημάτων τους, που θα ισχύσει από τον επόμενο μήνα στο πλαίσιο του νέου φορολογικού καθεστώτος που εισήγαγε η κυβέρνηση. Όπως υποστηρίζουν, ο νέος τρόπος φορολόγησης θα πλήξει τις επιχειρήσεις τους.

Στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Πρακτόρων, η οποία έλαβε και τη σχετική απόφαση, παραβρέθηκε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ κ. Γ. Σπανουδάκης, ο οποίος ενημέρωσε για τις προθέσεις της κυβέρνησης να ανταποκριθεί σε κάποια από τα αιτήματα των πρακτόρων και δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να βοηθήσει ώστε να αποφευχθεί η απεργία.

Όπως τόνισε ο κ. Γ. Σπανουδάκης, το κόστος της 24ωρης απεργίας που πραγματοποίησαν οι πράκτορες στον τελικό του Champions League εκτιμάται ότι στοίχισε στον ΟΠΑΠ έως 17 εκατ. ευρώ σε απώλειες εσόδων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα