Εντονη δυσαρέσκεια για τις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ

Τρίτη, 01 Ιουνίου 2010 13:55

Ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις τόσο στον κλάδο του τουρισμού όσο και στο εμπόριο και την επιβατηγό ναυτιλία εγείρουν οι κινητοποιήσεις της ΠΝΟ, ενάντια στην απόφαση άρσης του καμποτάζ.

Ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις τόσο στον κλάδο του τουρισμού όσο και στο εμπόριο και την επιβατηγό ναυτιλία εγείρουν οι κινητοποιήσεις της ΠΝΟ, ενάντια στην απόφαση άρσης του καμποτάζ.

Ο εμπορικός κόσμος της χώρας κάλεσε τους συνδικαλιστικούς φορείς των ναυτεργατών να δείξουν κατανόηση και -αντιλαμβανόμενοι τις πρωτοφανείς συνθήκες που έχει διαμορφώσει η διεθνής οικονομική κρίση στην χώρα, να συναινέσουν στην άρση του καμποτάζ.

Για το λόγο αυτόν, η ΕΣΕΕ ζητά συνάντηση με την ΠΝΟ, τονίζοντας σε σχετική επιστολή πως «οι Έλληνες ναυτικοί διαθέτουν πολλές ικανότητες και υψηλού επιπέδου ανταγωνιστικά προσόντα, ώστε να επιλέγονται πρώτοι από την παγκόσμια ναυτιλία για την εκπαίδευση και την ναυτοσύνη τους χωρίς να χρειάζονται την βοήθεια του καμποτάζ».

Ακόμα, με επιστολές της προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομίας Λ. Κατσέλη και Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνο, η ΕΣΣΕ κάλεσε την κυβέρνηση να επισπεύσει τις ενέργειες για την άρση του καμποτάζ στον τουρισμό κρουαζιέρας, καθώς –όπως αναφέρει -ήταν δέσμευση του Πρωθυπουργού να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές ενέργειες ως το τέλος Μαΐου.

Οι έμποροι εκφράζουν, τέλος, αμηχανία για τα γεγονότα στο λιμάνι του Πειραιά, «το διωγμό των επιβατών - τουριστών αλλά και για τον αποκλεισμό τους» και ζητά «τον τερματισμό κάθε μορφής ενεργειών που δίνουν λάθος μηνύματα στο εξωτερικό και προκαλούν ακυρώσεις κρατήσεων και μείωση εισροής τουρισμού».

ΣΕΕΝ: Λανθασμένη πολιτική από την ΠΝΟ

Λανθασμένη χαρακτηρίζει την πολιτική της ΠΝΟ ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) και υποστηρίζει ότι οι κινητοποιήσεις των λιμενεργατών οδηγούν μαθηματικά στην αποδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα.

«Κάτι τέτοιο», όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, «θα έχει πολλαπλά δυσάρεστα αποτελέσματα, τη στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και οι κύριες πηγές εσόδων, που είναι ο τουρισμός και η ναυτιλία, κινδυνεύουν να χάσουν μεγάλο ποσοστό της δύναμής τους και να αποδυναμωθούν».

Αγανάκτηση από τον ΗΑΤΤΑ

«Μεγάλη απογοήτευση και αγανάκτηση για τα θλιβερά γεγονότα» που έλαβαν χώρα το πρωί της Δευτέρας στο λιμάνι του Πειραιά (σ.σ. ένταση μεταξύ απεργών – επιχειρηματιών του τουρισμού) εκφράζουν οι τουριστικοί πράκτορες στην Ελλάδα (Hatta).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΗΑΤΤΑ, η ζημιά που θα προκύψει για τη χώρα, θα είναι «ανυπολόγιστη, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα, αν δεν πρυτανεύσει έγκαιρα η ψυχραιμία και κυρίως η υπευθυνότητα απέναντι στην ίδια την Ελλάδα, την παραπαίουσα οικονομία της και τον ελληνικό τουρισμό, που κινδυνεύει απόλυτα από ενέργειες σαν αυτές».

Επιπλέον, ο ΗΑΤΤΑ καλεί την πολιτεία να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την ομαλή ροή της επιβατικής κίνησης από και προς τα σημεία εισόδου - εξόδου της χώρας μας.

Την ίδια στιγμή ο κλάδος των τουριστικών πρακτόρων, υπογραμμίζει ότι με αίσθημα ευθύνης, καταβάλλει σε παρόμοιες καταστάσεις, κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση της τουριστικής κίνησης, με τεράστιο κόστος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα