Γέφυρα επιχειρηματικής συνεργασίας Ελλάδας - Σερβίας

Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2010 17:07
UPD:17:08

Το μέλλον των ελληνικών επιχειρήσεων στην Σερβία, αλλά και οι νέες επιχειρηματικές προοπτικές που αναπτύσσονται στη γειτονική χώρα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησαν σήμερα μέλη του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – Σερβίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που έγινε με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβίας, κ. Μπόρις Τάντιτς, στην Ελλάδα, συμμετείχαν περισσότερες από 60 ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει στη γειτονική χώρα, καθώς εκπρόσωποι συλλογικών επιχειρηματικών φορέων, όπως ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Από σερβικής πλευράς συμμετείχαν πέραν του προέδρου της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Εμπορίου της Σερβικής Κυβέρνησης κ. Μιλοσάβλιεβιτς, ο Πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα κ. Ζουπανιέβατς και οι σύμβουλοι του Προέδρου, κα Γεβτιμίγεβιτς και κ. Ράτκοβιτς.

Οι εκπρόσωποι των ελληνικών τραπεζών διαβεβαίωσαν τον κ. Τάντιτς οι δραστηριότητες των ελληνικών ιδρυμάτων θα συνεχίσουν με αμείωτο ρυθμό και με πλήρη ανάπτυξη των επενδύσεών τους. Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις προσπάθειες να ενταθεί τους προσεχείς μήνες η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μέσω αποστολών και από τις δύο χώρες.

Ο κ. Τάντιτς εξέφρασε την αλληλεγγύη του στην ελληνική κυβέρνηση για τις δύσκολες – όπως είπε - στιγμές που διέρχεται η Ελληνική οικονομία, ενώ τόνισε πως ο ίδιος κάλεσε τον σερβικό λαό να ενισχύσει την χώρα μας, επιλέγοντάς την ως τον πρώτο προορισμό για τις διακοπές τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα