Την επόμενη εβδομάδα ο διορισμός του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2010 06:05

«Στοχεύουμε βασικά να την ξανακτίσουμε από την αρχή και να την κάνουμε μία υπηρεσία που παράγει εγκαίρως αξιόπιστα στοιχεία, που αντανακλούν την πραγματική αξία της οικονομίας», ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ορίσει η κυβέρνηση τον νέο επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ, πρώην ΕΣΥΕ), όπως δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Θα διορίσουμε τον νέο επικεφαλής (της στατιστικής υπηρεσίας) με πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων στη Βουλή για να εγγυηθούμε την ανεξαρτησία» της υπηρεσίας, ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου στην Ετήσια Συνάντηση των Ανωτάτων Στελεχών Προϋπολογισμού του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

«Στοχεύουμε βασικά να την ξανακτίσουμε από την αρχή και να την κάνουμε μία υπηρεσία που παράγει εγκαίρως αξιόπιστα στοιχεία, που αντανακλούν την πραγματική αξία της οικονομίας», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο υπουργός Οικονομικών έχει χαρακτηρίσει «στοίχημα» για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας την ανεξαρτητοποίηση της στατιστικής υπηρεσίας επισημαίνοντας ότι στόχος του υπουργείου είναι τα στοιχεία που θα δημοσιεύονται να αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα και όχι την πολιτική βούληση της εκάστοτε κυβέρνησης.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα