Ανοδικά άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2010 10:51

Με θετικό πρόσημο άνοιξαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, συνεχίζοντας το ράλι ανάκαμψης της περασμένης εβδομάδας, εν αναμονή των μηνιαίων στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ που ενδέχεται να διασκεδάσει τις ανησυχίες για επιβράδυνση της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.

Στους παράγοντες της ανόδου περιλαμβάνονται οι εταιρείες ενέργειας, με πρωταγωνίστρια την BP που κατέγραψε κέρδη 4%. Η κολοσσιαία πετρελαιοβιομηχανία δήλωσε ότι το τελευταίο της εγχείρημα για άντληση του πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού έχει φέρει αποτελέσματα.

Στις 10.03 π.μ. (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 κατέγραφε περιορισμένα κέρδη της τάξης του 0,4% στις 1.021,51 μονάδες.

«Εάν τα στοιχεία της απασχόλησης είναι θετικά, θα παρέχουν στήριξη στα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Στην Ευρώπη, όμως, η επίδραση θα είναι βραχυπρόθεσμη, καθώς τα πακέτα κινήτρων δεν ήταν αρκετά για να πυροδοτήσουν την ανάπτυξη», σχολιάζει ο Κριστιάν Χιμενέθ, διαχειριστής χαρτοφυλακίου και διευθυντής της Diamant Bleu Gestion στο Παρίσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα