Επένδυση 17,3 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η ΕΛΓΕΚΑ

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2002 11:33

Φάκελο επενδυτικού προγράμματος προϋπολογιζομένου κόστους 17,3 εκατ. ευρώ κατέθεσε στο υπουργείο Γεωργίας, στις 25 Οκτωβρίου, η ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε.

Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά στην ίδρυση κέντρου επεξεργασίας-διανομής φρούτων και λαχανικών για την τροφοδοσία μεγάλων αστικών κέντρων μέσω της εκτέλεσης προγραμμάτων εφοδιασμού αλυσίδων καταστημάτων-υπεραγορών, σε μικροσυσκευασίες σε συνεργασία με παραγωγούς.

Η νέα δραστηριότητα της ΕΛΓΕΚΑ θα περιλαμβάνει τις εξής λειτουργίες: τη συλλογή, αποθήκευση, επεξεργασία, διαλογή και ανασυσκευασία νωπών φρούτων και λαχανικών και στη συνέχεια τη διανομή τους σε τυποποιημένη-συσκευασμένη μορφή.

Βάση της παραπάνω αλυσίδας θα αποτελέσει ένα νέο πρότυπο κέντρο επεξεργασίας και διανομής συνολικής επιφάνειας 11.527 τ.μ., το οποίο θα ανεγερθεί στη θέση Κασούμη του Δήμου Αυλώνας, στο νομό Αττικής, σε έκταση 73 στρεμμάτων.

Η υποβολή του φακέλου συνοδεύεται με αίτηση επιδότησης του εν λόγω προγράμματος στο πλαίσιο του Καν. (ΕΚ) 1257/99 για το Μέτρο 2.1 «Επενδύσεις στη Μεταποίηση και Εμπορία Γεωργικών Προϊόντων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη-Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου 2000-2006».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΓΕΚ



Σχολιασμένα