ΕΥΑΘ: Δεν περνά σε ιδιώτες το μάνατζμεντ

Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2010 15:15
UPD:15:16

Δεν πρόκειται να αλλάξει χέρια το μάνατζμεντ της Εταιρίας 'Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), παρά τη διάθεση ποσοστού 23% σε ιδιώτες, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, κ. Νίκο Παπαδάκη.

Επικαλούμενος συνάντηση που είχε με υπηρεσιακό στέλεχος, μία ημέρα πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις για τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Παπαδάκης ξεκαθάρισε ότι δεν μπήκε στο τραπέζι θέμα μάνατζμεντ.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να βγει στον «αέρα» νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επέκταση της ΕΥΑΘ στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Παρέκαμψε έτσι τις επαφές με τις εταιρείες Cosmoline και την Ericsson, υπογραμμίζοντας στόχος της ΕΥΑΘ είναι να «μπει» στις τηλεπικοινωνίες κι όχι απλά να ενοικιάζει τα δίκτυά της σε τρίτους.

Όπως επίσης ανακοίνωσε, η ΕΥΑΘ έχει ουσιαστικά καταλήξει σε προσυμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για την ανακατασκευή της Μονάδας Ανακύκλωσης Αποβλήτων της ΒΙΠΕ Σίνδου, ενώ στο πλαίσιο της περαιτέρω επέκτασης των δραστηριοτήτων της εταιρείας, ανέφερε ότι μελετάται ξανά εκ βάθρων το θέμα της παραγωγής εμφιαλωμένου νερού και η επέκταση στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο κ. Παπαδάκης, η ΕΥΑΘ σκοπεύει να κλείσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς της, τόσο σε ό,τι αφορά τις οφειλές προς εκείνη από δήμους κι άλλους καταναλωτές (37 εκατ. ευρώ), όσο και σε αυτά που η ίδια χρωστάει (υπάρχουν δικαστικές διαμάχες για οφειλές περίπου 2,35 εκατ. ευρώ).

Στόχος, συμπλήρωσε, είναι η μείωση των διοικητικών εξόδων, αλλά και η ορθολογική διαχείριση του προσωπικού, το οποίο προβλέπεται να μειωθεί σε 300-350 άτομα φέτος, έναντι 405 πέρυσι και 606 το 2003.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΑΠΣ



Σχολιασμένα