Eξανεμίστηκαν τα κέρδη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2002 12:24

ΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ έδαφος πέρασε πριν από λίγο ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στο Λονδίνο υπό το βάρος πιέσεων στους κλάδους τηλεπικοινωνιών και ενέργειας.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,30% και έχει διαμορφωθεί στις 4.133 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο της ημέρας.

Η μετοχή της British Telecom σημειώνει πτώση κατά 1,02%, ενώ σε αρνητικό έδαφος πέρασε πριν από λίγο και η μετοχή της Vodafone.

Πιέσεις δέχονται και οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών εξαιτίας της σημαντικής πτώσης των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/11/06/257577.htm . Οι μετοχικές τιμές των εταιρειών BP και Shell υποχωρούν κατά 0,62% και 0,30% αντιστοίχως.

Πτωτικά κινείται και η μετοχή της Logica, η οποία χθες προέβη σε συμφωνία ύψους 510 εκατ. στερλινών (793 εκατ. δολάρια) για την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της CMG σε μια κίνηση η οποία δημιουργεί την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία υπηρεσιών για υπολογιστές στην Ευρώπη.

Ο νέος όμιλος που θα προκύψει από τη συμφωνία θα μετονομαστεί σε LogicaCMG, με το διευθύνοντα σύμβουλο της Logica, κ. Μάρτιν Ριντ, να αναλαμβάνει καθήκοντα επικεφαλής. Περίπου 1.400 θέσεις εργασίας θα περικοπούν ή ποσοστό 6% του εργατικού δυναμικού του νέου ομίλου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα