Βουτιά 5,03% στο Χ.Α.

Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2010 18:32
UPD:18:34

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 137,776 εκατ. ευρώ.

Βουτιά 5,03% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο οποίος έκλεισε στις 1.484,90 μονάδες, καταγράφοντας νέα χαμηλά έτους.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν σήμερα και στις διεθνείς αγορές, καθώς οι δυσμενείς εξελίξεις στην οικονομία της Ουγγαρίας ενέτειναν τους φόβους για πιστωτικό ντόμινο στην ευρωζώνη και οδήγησαν και το ευρώ στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2006.

«Η αποστροφή ρίσκου έχει φτάσει στο ζενίθ, με την τελευταία αφορμή για ρευστοποιήσεις την ανακοίνωση στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που ήταν χειρότερα του αναμενόμενου», δήλωσε στο Reuters ο κ. Βασίλης Βλασταράκης, αναλυτής στην Beta Χρηματιστηριακή.

«Το πρόβλημα αφορά όμως τον υπερβολικό δανεισμό των χωρών στην ευρωζώνη. Οι ελληνικές μετοχές είναι υπερπουλημένες από κάθε άποψη, θεμελιώδη και τεχνική, και σημαντικότατος καταλύτης ανόδου θα μπορούσε να είναι η συρρίκνωση των spread των ελληνικών ομολόγων μέσω συνέχισης της παρέμβασης της ΕΚΤ», πρόσθεσε.

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 137,776 εκατ. ευρώ.

Το σύνολο των επιμέρους δεικτών έκλεισε με πτώση, με τους δείκτες των ταξιδιών (-8,30%) και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (-7,39%) να παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Οι τιμές 147 μετοχών σημείωσαν πτώση, 33 ενισχύθηκαν και 49 παρέμειναν σταθερές.

Οι μετοχές της ΕΤΕ και της EFG Eurobank κατέγραψαν απώλειες άνω του 6%, ενώ ο ΟΠΑΠ σημείωσε πτώση 9,09%. Ο ΟΤΕ υποχώρησε κατά 5,11%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα