Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Σάββατο, 05 Ιουνίου 2010 10:11

Η ΑΞΙΑ:"Νέα επίθεση κερδοσκοπίας. Η κατάρρευση της Ουγγαρίας τινάζει στον αέρα την αξιοπιστία του ΔΝΤ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το ουγγρικό μοντέλο το οποίο υποτίθεται ότι ακολουθείται, ως επιτυχημένο, και στην Ελλάδα από την ΕΕ και το ΔΝΤ φαίνεται ότι παρουσιάζει σοβαρές ασθένειες από ιούς "ελληνικού τύπου".

ΕΞΠΡΕΣ: "Χαμηλότερα από 1,20 δολ. το ευρώ λόγω Ουγγαρίας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στα νερά του Δούναβη "βούλιαζε" χθες το ευρώ. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα διέσπασε καθοδικά το φράγμα των 1,20 δολαρίων διολισθαίνοντας έως τα 1,1973 δολάρια, για πρώτη φορά την τελευταία τετραετία, αντιδρώντας στις ενδείξεις νέας κρίσης χρέους στην Ευρώπη με επίκεντρο την Ουγγαρία".

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κραχ για το ασφαλιστικό".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "παρέμβαση στο παρα πέντε του Γ.Παπανδρέου σε Μπαρόζο, Στρος Καν και Τρισέ για τη ρήτρα του 48% στις συντάξεις. Ερώτηση 14 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ".

ΚΕΡΔΟΣ: " Η Ουγγαρία γκρεμίζει το ευρώ ".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "Ο ιό των "greek statistics" ξαναχτύπησε χθες την Ευρώπη,αυτή τη φορά δια... της Ουγγαρίας, οδηγώντας το ευρώ σε νέα καθίζηση και σε χαμηλό τετραετίας ".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Καυτός Ιούνιος με διπλό τσεκ απ".

Η εφημερίδα σημειώνει "ενώ η πρώτη έκθεση αξιολόγησης, αναμένεται στο τέλος Αυγούστου και η δεύτερη το Νοέμβριο, κρίσιμη θεωρείται η άφιξη των ελεγκτών της τρόικας σε περίπου δέκα μέρες στην Αθήνα για να περάσουν από διπλό τσεκ απ την ελληνική οικονομία ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους φέρνει ντόμινο στις αγορές".

Η εφημερίδα τονίζει "Ισχυρό χτύπημα δέχθηκαν χθες οι διεθνείς αγορές που κλονίσθηκαν μετά την παραδοχή εκ μέρους της Ουγγαρίας ότι κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με κρίση χρέους, ανάλογη της ελληνικής, ενώ η ανακοίνωση απογοητευτικών στοιχείων για τον τομέα απασχόλησης στις ΗΠΑ επανέφερε στην επιφάνεια προβληματισμούς για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας ".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα