Πτωτικά κινήθηκε ο χρυσός

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2010 06:31
UPD:06:41

Πτωτικά κινήθηκε ο χρυσός καθώς κάποιοι επενδυτές έπρεπε να πουλήσουν το μέταλλο για να αντλήσουν μετρητά καλύπτοντας τις απώλειες από άλλες τις άλλες αγορές, οι οποίες κινήθηκαν πτωτικά μετά την χαμηλότερη αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ. Το μέταλλο σε ευρώ αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι ράβδοι χρυσού για άμεση παράδοση υποχώρησαν έως 0,4% φθάνοντας στα 1.214,70 δολ. η ουγγιά, και διαπραγματεύθηκε στα 1.216,45 δολ. στις 9:52 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Ο χρυσός σε ευρώ σημείωσε άνοδο έως 0,7% φθάνοντας στα 1.026,016 ευρώ η ουγγιά καθώς το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών έναντι του δολαρίου εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση χρέους στην Ευρώπη θα περιορίσει την παγκόσμια ανάπτυξη.

Οι ασιατικές μετοχές διεύρυναν σήμερα την παγκόσμια πτώση των μετοχών μετά την αμερικανική έκθεση στις 4 Ιουνίου που έδειξε ότι οι εργοδότες στις ΗΠΑ και το αμερικανικό κράτος προσέλαβαν λιγότερους των εκτιμήσεων εργαζομένους. Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών μετά την αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ κατά 431.000 θέσεις τον Μάϊο.

Πτωτικά για δεύτερη ημέρα κινήθηκε το αργό πετρέλαιο και απώλειες σημείωσε ο χαλκός εν μέσω ανησυχιών ότι η ζήτηση για πρώτες ύλες θα αργήσει να ανακάμψει. Οι ΗΠΑ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης χαλκού στον κόσμο.

Το ασήμι για άμεση παράδοση υποχώρησε για πέμπτη ημέρα έως 1,5% φθάνοντας στα 17,190 δολ. η ουγγιά. Η πλατίνα και το παλλάδιο σημείωσαν απώλειες για τρίτη ημέρα φθάνοντας στα 1.495,50 δολ. και τα 418,75 δολ. η ουγγιά αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα