ΥΠΑΝ: Aδικαιολόγητα υψηλές οι τιμές της βενζίνης στο 30% των πρατηρίων

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2002 16:40

Το 30% των πρατηρίων υγρών καυσίμων πωλεί τις βενζίνες σε τιμές αδικαιολόγητα υψηλές, σύμφωνα με τις τιμοληψίες του υπουργείου Ανάπτυξης.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, «παρά τις τιμοληψίες που διενεργούνται, μέρος των πρατηρίων υγρών καυσίμων δεν μεταφέρει τις νέες τιμές στην κατανάλωση παρά την προτροπή της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών για προσαρμογή». Το υπουργείο αναφέρει ότι το 60% των πρατηρίων στην Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη διαθέτει την αμόλυβδη βενζίνη κάτω από 0,73 ευρώ/λίτρο που σημαίνει, κατά το υπουργείο, ότι η αγορά λειτουργεί ικανοποιητικά.

Παράλληλα, το υπουργείο συνιστά στους καταναλωτές να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΥΠΑΝ (www.ypan.gr) για τις τιμές κάθε γειτονιάς της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και να ελέγχει την τιμή του πρατηρίου πριν προμηθευτεί καύσιμα.

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο μειώνεται συνεχώς η τιμή του αργού και από 29 δολάρια το βαρέλι στις αρχές Οκτωβρίου έφθασε τα 25 δολάρια το βαρέλι. Η μείωση αυτή οδηγεί και σε μειώσεις στη λιανική τιμή.

Σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, το υπουργείο Ανάπτυξης σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η προσαρμογή των τιμών έχει ήδη πραγματοποιηθεί και όλες οι εταιρίες διαθέτουν καύσιμο σε τιμή μικρότερη των 33 λεπτών το λίτρο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα