ΥΠΟΙΑΝ: Νέες προσκλήσεις για την ψηφιακή αναμόρφωση του Δημοσίου

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2010 19:38

Νέες προσκλήσεις για παρεμβάσεις στο Δημόσιο Τομέα ανακοίνωσε η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας στη Δημόσια Διοίκηση μέσω της αξιοποίησης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Συγκεκριμένα, οι προσκλήσεις αφορούν τα υπουργεία Οικονομίας, Δικαιοσύνης, Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη και εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Όπως υπογράμμισε ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού, κ. Αντώνης Μαρκόπουλος, οι νέες προσκλήσεις δίνουν το ξεκάθαρο στίγμα της νέας ψηφιακής πολιτικής, καθώς αποσκοπούν στην υλοποίηση καλά σχεδιασμένων παρεμβάσεων και στην ουσιαστική αναμόρφωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από κάθε φορέα.

«Προσβλέπουμε σε μία εποικοδομητική συνεργασία με όλα τα Υπουργεία, ώστε κάθε ένα ευρώ να πιάσει πραγματικά τόπο και να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε σοβαρές δυσλειτουργίες της Δημόσιας Διοίκησης μέσω της αξιοποίησης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικότερα, η πρόσκληση που απευθύνεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι προϋπολογισμού 50.000.000 ευρώ, και αφορά την υλοποίηση δράσεων για την αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πολιτών μέσω ψηφιακών υπηρεσιών.

Η πρόσκληση που αφορά στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, είναι προϋπολογισμού 70.000.000 ευρώ και αφορά δράσεις του προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Η τρίτη πρόσκληση είναι προϋπολογισμού 50.000.000 ευρώ, αφορά το Υπουργείο Δικαιοσύνης και προβλέπει την υλοποίηση δράσεων για τη βελτίωση και επιτάχυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Η τέταρτη τέλος πρόσκληση, προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ, αφορά το Υπουργείο Εξωτερικών και την ανάπτυξη υπηρεσιών για την προώθηση των ελληνικών συμφερόντων στο εξωτερικό και την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των Ελλήνων πολιτών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα