ΝΔ: Σοβαρές ελλείψεις στα υποπρογράμματα του ΤΕΜΠΜΕ

Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 14:33

Σοβαρά δομικά προβλήματα στα υποπρογράμματα του ΤΕΜΠΜΕ εντοπίζει ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Χατζηδάκης, τα καινούργια υποπρογράμματα είναι πολύ λιγότερο ευνοϊκά σε σχέση με τα προηγούμενα όσον αφορά στο κόσμος δανεισμού.

Παράλληλα αποκλείουν τους ελεύθερους επαγγελματίες στερώντας από τον ΟΑΕΕ την ουσιαστική αναχρηματοδότηση που χρειάζεται λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα επίσης με τον κ. Χατζηδάκη, η παράλληλη ισχύς του προηγούμενου προγράμματος του ΤΕΜΠΜΕ δημιουργεί σύγχυση, ενώ δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να επιλέγουν μεταξύ «καλών» και «κακών» πελατών.

Παράλληλα, τονίζει, δεν υπάρχει πρόβλεψη για διατήρηση των θέσεων εργασίας για τρία χρόνια, όπως συνέβαινε στο προηγούμενο πρόγραμμα.

Κλείνοντας, ο τομεάρχης της Ν.Δ. καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση για τη μη τήρηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων. «Αν συγκρίνει κανείς το πρώτο τετράμηνο του 2009 και το πρώτο τετράμηνο του 2010, η δραστηριότητα του ΤΕΜΠΜΕ έπεσε κάτω δεκαπέντε φορές. Η σύγκριση είναι καταλυτική», καταλήγει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα