Positive Energy: Δύο νέοι φ/β σταθμοί σε Μεσσηνία και Κορινθία

Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2010 15:35

Δύο επιπλέον φωτοβολταϊκούς σταθμούς, συνολικής ισχύος 200kWp, στους Νομούς Μεσσηνίας και Κορινθίας, παρέδωσε πρόσφατα η Positive Energy.

Οι σταθμοί, οι οποίοι συνδέθηκαν με το Εθνικό Δίκτυο Διανομής και Μεταφοράς Ενέργειας, αναμένεται να παράγουν συνολικά σε ετήσια βάση τουλάχιστον 312.000 kWh ηλεκτρικής ενέργειας, αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την έκλυση τουλάχιστον 312 τόνων διοξειδίου του άνθρακα, ετησίως.

«Πρόκειται για δύο επιπλέον έργα που υλοποιήσαμε, όπως πάντα με κύριο γνώμονα την υψηλή ποιότητα κατασκευής, που θα αποφέρουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη στους επενδυτές-συνεργάτες μας και τα αδιαμφισβήτητα σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη για την κοινωνία», σχολίασε ο κ. Κυριάκος Αγιαννίδης, Εμπορικός Διευθυντής της Positive Energy.

«Πλέον των ανωτέρω, είναι απόλυτα ξεκάθαρο σήμερα ότι η οικονομική κρίση πρέπει να συνοδευτεί επειγόντως από ισχυρά μέτρα ανάπτυξης στην Ελλάδα, καθώς και ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούν αναμφισβήτητα έναν από τους ουσιαστικότερους τομείς επιχειρηματικότητας που μπορούν να συντελέσουν προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε.

H κ. Τάγαρη και ο κ. Ίσαρης, ιδιοκτήτες των δύο έργων, τόνισαν από την πλευρά τους ότι «τα νέα αυτά έργα εξασφαλίζουν σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον αφού η λειτουργία τους αποτρέπει κάθε χρόνο την έκλυση διοξειδίου του άνθρακα ποσότητας αντίστοιχης με αυτήν που επιτυγχάνεται από περίπου 460 στρέμματα δάσους».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα