Ελαφρά διαφοροποίηση του χρυσού

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 06:32

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε ο χρυσός στην Ασία και ενδέχεται να κινηθεί πτωτικά καθώς κάποιοι επενδυτές πωλούν το μέταλλο για να κλειδώσουν τα κέρδη τους μετά την αναρρίχηση του πολύτιμου μετάλλου στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, καθώς η ζήτηση για ασφαλή περιουσιακά στοιχεία μειώνεται, αποτέλεσμα της προς τα πάνω αναθεώρησης της εκτίμησης για την ανάπτυξη σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της Κίνας για αύξηση των εξαγωγών.

Οι ράβδοι χρυσού για άμεση παράδοση σημείωναν απώλειες έως 0,4% φθάνοντας στα 1.229 δολ. η ουγγιά, πριν διαπραγματευθούν στα 1.233,35 δολ. η ουγγιά στις 10:44 π.μ. στη Σιγκαπούρη, 1 σεντ χαμηλότερα από το χθεσινό του κλείσιμο. Στις 8 Ιουνίου ο χρυσός άγγιξε τα επίπεδα ρεκόρ των 1.252,11 δολ. η ουγγιά.

Η οικονομία της Ιαπωνίας, η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο, αναπτύχθηκε ετησίως με ρυθμό 5% το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, ταχύτερα από τον ρυθμό του 4,9% που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. Στην Κίνα οι εξαγωγές αυξήθηκαν 48,5% τον Μάϊο αυξάνοντας τις ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας.

Η κρίση χρέους στην Ευρώπη οδήγησε χαμηλότερα το ευρώ, αυξάνοντας παράλληλα τη ζήτηση για χρυσό καθώς οι επενδυτές επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τον πλούτο τους. Το δεύτερο τρίμηνο η ανάπτυξη ενδέχεται να είναι απογοητευτική στην Ευρώπη και η ύφεση διπλάσια σε κάποιες χώρες της, σύμφωνα με τον επικεφαλής της έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας «Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές 2010», Andrew Burns.

Το ασήμι για άμεση παράδοση σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 18,12 δολ. η ουγγιά, το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,8% φθάνοντας στα 453,75 δολ. η ουγγιά και η πλατίνα κέρδισε 0,4% φθάνοντας στα 1.533,75 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα