Προσφορά Ελλάκτωρ - Hochtief για περιβαλλοντικό έργο στη Βουλγαρία

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 10:14

Όπως προέκυψε από τη διαδικασία αποσφράγισης των προσφορών που πραγματοποιήθηκε χθες, η κοινοπραξία μεταξύ της βουλγαρικής εταιρείας Stanilov και της γερμανικής Heilit υπέβαλε τη χαμηλότερη προσφορά στο διαγωνισμό για την κατασκευή και τις λειτουργικές δαπάνες της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων της βουλγαρικής πρωτεύουσας.

Πιο συγκεκριμένα, στην προσφορά της κοινοπραξίας προβλέπεται κόστος κατασκευής ύψους 208.808.700 λεβ και λειτουργικές δαπάνες ύψους 9.427.949 λεβ σε ετήσια βάση. Αντίθετα, η αμέσως επόμενη προσφορά που υπέβαλε η κοινοπραξία μεταξύ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της γερμανικής εταιρείας Hochtief προβλέπει κόστος κατασκευής ύψους 240.614.029 λεβ και ετήσιες λειτουργικές δαπάνες ύψους 9.828.899 λεβ. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο αυτές προσφορές ήταν οι μοναδικές, από το σύνολο των 11, που προκρίθηκαν στην τελευταία φάση του σχετικού διαγωνισμού.

«Τι είναι σημαντικό για το δήμο, η χαμηλή τιμή ή η ποιότητα της μονάδας; Πρέπει το βασικό κριτήριο να είναι η ποιότητα της τεχνολογίας και όχι η τιμή», δήλωσε, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βουλγαρικού τύπου, ο εκπρόσωπος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, κ. Δημήτρης Γραμματάς μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποσφράγισης των προσφορών, προσθέτοντας: «Σήμερα ήμαστε δεύτεροι στα οικονομικά κριτήρια αλλά προσφέρουμε καλύτερη ποιότητα».

Η τελική κατάταξη των προσφορών και η ανακήρυξη του νικητή του διαγωνισμού προβλέπεται να ανακοινωθεί στις 15 Ιουνίου, ενή η υπογραφής της σχετικής σύμβασης ενδέχεται να καθυστερήσει 2 με 3 μήνες, καθώς ορισμένοι από τους υποψηφίους, οι οποίοι δεν προκρίθηκαν στην τελική φάση, ανακοίνωσαν ήδη πως θα προσφύγουν στις αρμόδιες αρχές κατά του αποκλεισμού τους.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα