CosmOTE : Αύξηση της κερδοφορίας το εννεάμηνο

Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2002 10:45

Αύξηση των πωλήσεων και των καθαρών της κερδών εμφάνισε το εννεάμηνο του 2002 η CosmOTE. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αυξήθηκε σε ποσοστό της τάξης του 31% το εννεάμηνο έναντι της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου, φθάνοντας τα 896 εκατ. ευρώ και τα καθαρά της κέρδη κατά 33%, φθάνοντας τα 170 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 31% και ανήλθαν σε 388 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση του κύκλου εργασιών αποδίδεται στην κατά 39,7% αύξηση των εσόδων από αερόχρονο, καθώς και των εσόδων από τέλη διασύνδεσης κατά 45,3%. Τα έσοδα από τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες το εννεάμηνο του 2002 αυξήθηκαν κατά 34%, αντιπροσωπεύοντας το 98% του συνολικού κύκλου εργασιών, σε σχέση με 96% το ίδιο διάστημα του περασμένου χρόνου.

Συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο ο κύκλος εργασιών της CosmOTE αυξήθηκε κατά 16,8%, ποσοστό που αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση για τα τελευταία οκτώ συνεχόμενα τρίμηνα.

Τα έσοδα από υπηρεσίες δεδομένων, που περιλαμβάνουν κυρίως τα γραπτά μηνύματα SMS, το WAP και άλλες υπηρεσίες δεδομένων, συμμετέχουν κατά 12% περίπου στα συνολικά έσοδα από τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες. Τα έσοδα από περιαγωγή της CosmOTE, εμφανίζονται ενισχυμένα κατά 29%, αντιπροσωπεύοντας το 3,1% σχεδόν του συνολικού κύκλου εργασιών, ποσοστό ανάλογο των προηγούμενων τριμήνων. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου η εταιρεία είχε υπογράψει 265 συμφωνίες περιαγωγής σε 127 χώρες.

Οπως έχει ήδη ανακοινωθεί η συνδρομητική βάση της εταιρείας στο τέλος του Σεπτεμβρίου ανήλθε στους 3.368.769 πελάτες, με αποτέλεσμα η CosmOTE να διατηρήσει την πρώτη θέση στο σύνολο της ελληνικής αγοράς με μερίδιο 38,1%, ενώ ειδικά στους πελάτες με συμβόλαιο, η εταιρεία διατηρεί μερίδιο αγοράς 48,6%.

Ο δείκτης αποσυνδέσεων της εταιρείας για το τρίτο τρίμηνο του 2002 παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο τρίμηνο και διαμορφώνεται σε 21,4% για το έτος 2002. Η συντριπτική πλειονότητα των αποσυνδέσεων (περίπου 80%) αφορούσε εσωτερική μετακίνηση πελατών με συμβόλαιο.

Μιλώντας ο κ. Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της CosmOTE, για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, είπε :

«Σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον και σε μια δύσκολη για τον κλάδο περίοδο, οι επιδόσεις της CosmOTE υπογραμμίζουν την ικανότητα της εταιρείας να δημιουργεί ενισχυμένη κερδοφορία και να διατηρεί τις πηγές ανάπτυξης, όπως τεκμηριώνεται και από τους κυριότερους οικονομικούς δείκτες».

«Επιδίωξή μας, συνέχισε, παραμένει η ενίσχυση των δραστηριοτήτων μας τόσο στην εγχώρια όσο και τη διεθνή αγορά, με στόχο τη διατήρηση των ρυθμών ανάπτυξης της εταιρείας σε υψηλότερα επίπεδα από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά».

«Απαρέγκλιτη, κατέληξε ο κ. Μαρτιγόπουλος, παραμένει η προσήλωση στην πελατοκεντρική μας φιλοσοφία, με κύριους άξονες την παροχή ποιοτικών και προηγμένων υπηρεσιών σε ανταγωνιστικές τιμές στο σύνολο της πελατειακής μας βάσης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα