Αμετάβλητα τα επιτόκια στη Βρετανία

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 14:00
UPD:14:02

Η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) δεν μετέβαλε ούτε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να ενισχύσει την ανάπτυξη στη χώρα.

Αμετάβλητο στο ιστορικό χαμηλό του 0,5% διατήρησε το επιτόκιό της η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ), ενώ δεν μετέβαλε ούτε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να ενισχύσει την ανάπτυξη στη χώρα.

Η απόφασή της είχε προεξοφληθεί από την αγορά, με το σύνολο των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg να θεωρεί απίθανη μια μεταβολή του κόστους δανεισμού και του προγράμματος αγοράς ομολόγων ύψους 200 δισ. στερλινών.

Στόχος του διοικητή της ΒοΕ Μέρβιν Κινγκ είναι να θωρακίσει τη βρετανική οικονομία έναντι της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, τη στιγμή που η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον ετοιμάζεται να προχωρήσει σε δραστικές περικοπές δαπανών στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της ΒοΕ, ο πληθωρισμός στη Βρετανία αναμένεται να επιβραδυνθεί, επιτρέποντάς τους έτσι να διατηρήσουν τα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τα επιτόκια καθώς και στην συνέντευξη Τύπου του διοικητή της Ζαν-Κλοντ Τρισέ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα