Alapis: Πώληση δραστηριοτήτων έναντι 144,7 εκατ. ευρώ

Επικεντρώνει τη στρατηγική της στο ανθρώπινο φάρμακο
Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 11:13

Την πώληση των μη σχετιζόμενων με το ανθρώπινο φάρμακο δραστηριοτήτων της, και συγκεκριμένα, τον κλάδο καλλυντικών και υγρών απορρυπαντικών, τον κλάδο κτηνιατρικών και τον κλάδο ιατροτεχνολογικών και ορθοπεδικών βοηθημάτων, ανακοίνωσε η Alapis.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία προχώρησε στην πώληση του 100% των μετοχών των εταιρειών Γερολυμάτος Prestige SPA'S Κέντρα Αισθητικής ΑΕΒΕ, Γερολυμάτος Cosmetics ΑΕ, Beauty Works ΑΕ, PROVET AE, Gerolymatos Animal Health AE, Alapis Medical and Diagnostics ΑΕ, Μέντιμεκ ΑΕ καθώς και του 99,66% των μετοχών της Κτηνιατρική Προμηθευτική ΑΕ, έναντι συνολικού τιμήματος 144,7 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, οι ανωτέρω επιχειρηματικές κινήσεις της προσφέρουν τη δυνατότητα να επικεντρώσει τη στρατηγική της στον κύριο τομέα των δραστηριοτήτων της, που είναι το ανθρώπινο φάρμακο. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, το ανθρώπινο φάρμακο στο πρώτο τρίμηνο του 2010 αντιπροσώπευε σε επίπεδο ομίλου το 74,3% των πωλήσεων, το 84,7% του EBITDA και το 90,4% του EBIT.

«Το ΔΣ της εταιρείας, αφού έλαβε υπόψη του τα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν από την στρατηγική εστίαση στο ανθρώπινο φάρμακο, προχώρησε στις προαναφερθείσες κινήσεις με γνώμονα την ενίσχυση και επιτάχυνση της υλοποίησης του επιχειρηματικού της σχεδιασμού», τονίζει η Alapis.

Για τις συναλλαγές αυτές η εταιρεία όρισε την Deutsche Bank να γνωματεύσει περί του δικαίου και ευλόγου του τιμήματος (Fairness Opinion), η οποία γνωμάτευση - βασισμένη στους όρους που εμπεριέχονται - παραδόθηκε στο ΔΣ της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα