«Πρεμιέρα» για την Diversa στην ΕΝ.Α. του Χ.Α.

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 12:23
UPD:12:26

Ξεκίνησε σήμερα η διαπραγμάτευση της εταιρείας «Diversa Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία» στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης που ολοκληρώθηκε προ ημερών, διατέθηκαν 176 χιλιάδες μετοχές σε περιορισμένο κύκλο προσώπων, επιτυγχάνοντας διασπορά 10%. Το σύνολο των μετοχών προς διαπραγμάτευση ανέρχεται σε 1.760.000 και η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης ορίστηκε σε €2,52, η οποία ήταν και η τιμή διάθεσης κατά την ιδιωτική τοποθέτηση. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, βάσει της τιμής αυτής διαμορφώνεται πια στα 4,44 εκατ.

Σύμβουλος της εταιρείας για την ένταξή της στην Εναλλακτική Αγορά ήταν η Guardian Trust.

«Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική για τη χώρα μας συγκυρία, χρειάζεται ιδιαίτερο «θάρρος» για να βγει κανείς «κόντρα» στο κλίμα αυτό. Και ομολογώ ότι ήταν «θαρραλέα» η απόφαση της εταιρείας να ξεκινήσει τις διαδικασίες εισαγωγής της στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό το η εταιρεία έχει δεσμευθεί, μετά τη σημερινή εισαγωγή και την άντληση κεφαλαίων που επέτυχε, να συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την υλοποίηση των επενδυτικών της σχεδίων και την περαιτέρω ανάπτυξη της, προς όφελος των μετόχων και των εργαζομένων της», ανέφερε ο Πρόεδρος του Χ.Α., κ. Σπύρος Ι. Καπράλος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την ένταξη της εταιρείας στην ΕΝ.Α.

Από την πλευρά της Diversa, o κ. Κωνσταντίνος Κλοκοτάρας, Πρόεδρος της εταιρείας, είπε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για όλη την οικογένεια της Diversa η σημερινή ημέρα. Και αυτό γιατί 52 χρόνια μετά από την έναρξη της επιχειρηματικής ιστορίας μας, την κληρονομία της οποίας νέμεται η Diversa, ξεκινάμε πλέον ένα δεύτερο ιστορικό κεφάλαιο, αυτό της εισαγωγής των μετοχών μας στο ΧΑ.

»Παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, η εταιρεία μας, στηριγμένη σε δυο βασικούς άξονες, πρώτα αυτόν της συνεχούς διαμόρφωσης του προϊοντικού μας μίγματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και κατά δεύτερον, της διαρκούς γεωγραφικής μας εξάπλωσης, θεωρούμε ότι θα φέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, προς όφελος των μετόχων, των συνεργατών και των εργαζομένων στην εταιρεία μας».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα