Fujitsu - Toshiba: Συνομιλίες για συγχώνευση σε κινητή τηλεφωνία

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 16:52

Σε διαπραγματεύσεις βρίσκονται η Fujitsu Ltd και η Toshiba Corp με στόχο τη συγχώνευση των τομέων κινητής τηλεφωνίας των δύο εταιρειών, αναφέρουν πηγές δημιουργηθεί ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων της Ιαπωνίας.

Με μια τέτοια συμφωνία, οι δύο εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών θα μοιραστούν το υψηλό κόστος της κατασκευής τηλεφώνων στην ραγδαίως αναπτυσσόμενη αγορά της τεχνολογίας –μια κίνηση που αναμένεται να μιμηθούν και άλλες εταιρείες του χώρου όπως πιστεύουν οι αναλυτές.

«Η ιαπωνική αγορά δεν είναι τόσο μεγάλη, ωστόσο, υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές», σχολιάζει ο Μιτσουσίγκε Ακίνο, κορυφαίος διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Ichiyoshi Investment Management. «Η ενοποίηση θα συνεχιστεί, αν και με αργό ρυθμό».

Εάν οι δύο κολοσσοί ενώσουν τις δυνάμεις τους, ο κλάδος συσκευών κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας θα αποτελείται από έξι ομίλους, αντί για δέκα που υπήρχαν πριν από τρία χρόνια. Πέρσι, οι εταιρείες . NEC Corp, Hitachi Ltd και Casio Computer συμφώνησαν να ενώσουν τις δραστηριότητές τους στην κινητή τηλεφωνία και το κοινό τους εγχείρημα τέθηκε σε εφαρμογή αυτόν τον μήνα.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα